Receptek

2013.09.08. 19:25

Pettyes mézes süti recept

Bolla Lászlóné, Irénke ma egy igen mutatós krémes finomság receptjét osztja meg velünk.

Hozzávalók a tésztához:
25 deka cukor, 5 deka margarin, 3 evőkanál méz, 3 evőkanál tej, 5 tojás, 1 teáskanál szódabikarbóna, 60 deka liszt, 2 evőkanál kakaópor, egy citrom reszelt héja és leve.

A krémhez:
8 deci tej, 2 csomag vaníliás pudingpor, 2 evőkanál liszt, egy csomag vaníliás cukor, 25 deka margarin, 20 deka porcukor, lekváralapok lekenéséhez.

A csokimázhoz
10 deka margarin, 8 deka cukor, 2 evőkanál kakaópor.

Elkészítés:

A cukrot, a tojásokat a margarint és a mézet habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet, a tejet, a citromhéjat és -levet. Jól összegyúrjuk, majd három részre osztjuk. Egy részbe belekeverjük a kakaót, ebből lesznek a pöttyök. A két fennmaradó részt nagy tepsi nagyságúra nyújtjuk és egyenként megsütjük (180 fokos sütőben 15-20 perc alatt.) A harmadik részből, amibe kakaóport tettünk, 9 darab egyforma, tepsi hosszúságú rudat sodrunk. Ezeket szintén megsütjük. Közben a pudingporból, lisztből, tejből sűrű krémet főzünk. Kihűlés után hozzá- adjuk a porcukorral kikevert margarint, beletesszük a vaníliás cukrot. Az alsó lapot megkenjük lekvárral, valamint a krém felével. Erre rá- rakjuk a rudakat, kis közöket hagyva köztük. Kicsit bele is nyomkodjuk. Majd rásimítjuk a krém másik felét is. Erre ráhelyezzük a felső lapot, amit előzőleg szintén megkentünk lekvárral.

A csokimázhoz 10 deka margarint megolvasztunk, hozzákeverünk 8 deka, cukorral elkevert kakaóport, majd 1-2 perc alatt összefőzzük és azonnal a tésztára kenjük. Kockákra vagy szeletekre vágva tálaljuk az édes finomságot.

Címkék#recept

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!