ízlés szerint

2020.08.02. 15:00

Mindent bele, avagy gyümölccsel teli leves

A nyári hőségben nincs is jobb egy nagy tányér gyümölcslevesnél. Pillanat! De van: kettő tányér leves!

Szanyi-Nagy Judit/FEOL

Telis-tele idénygyümölcsökkel, hiszen úgy az igazi, grátiszként pedig tejszínhabbal megspékelve. Ha kedvet hoztunk hozzá, akkor természetesen receptet is mutatunk mellé, írja a feol.hu.

Hozzávalók 4 főre: 1 kg gyümölcs (cseresznye, meggy, barack), 1 liter víz, 1 darab citrom héja, 1 csipet só, 5 darab szegfűszeg, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 2 dl tejföl, 5-6 evőkanál cukor (vagy több édesítő), 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál citromlé, 1 csomag vaníliás cukor.

A gyümölcsöket megmossuk, a könnyebb fogyaszthatóság érdekében magozzuk, illetve tetszés szerinti darabokra vágjuk. Az egészet egy fazékba tesszük, hideg vízzel felöntjük, beletesszük a citromhéjat, a csipet sót, a cukrokat, a szegfűszeget, a fahéjat, és az egészet felforraljuk.

Cukor helyett édesítő is kerülhet a levesbe Fotó: Szanyi-Nagy Judit

A tejfölt és a lisztet simára keverjük, majd miután felforrt a leves, a habarásban 3-4 dl forró gyümölcslevet két részletben elkeverünk, majd folytonos kevergetés mellett visszaöntjük azt a levesbe.

Újraforrástól számítva körülbelül három percen át kis lángon főzzük, ezt követően többször cserélt hideg vizes mosogatóba állítva lehűtjük. Mindeközben a hideg citromlét is hozzáadjuk, így lesz teljes az ízélmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!