Receptek

2013.06.17. 17:12

Marhahúsos, füstölt csülkös gulyás recept

Olvasónk Borsné Nagy Éva receptje.

Hozzávalók

½ kg bab
20 dkg füstölt szalonna
10 dkg füstölt kolbász
1 db füstölt csülök
½ kg marhahús
30 dkg paradicsom
2 db paprika
25 dkg vöröshagyma
1 egész fokhagyma
30 dkg vegyes zöldség
10 dkg burgonya
pirospaprika

bors
babérlevél

Elkészítés

A babot előző nap beáztatjuk. Másnap nagyobb méretű fazékban feltesszük főni a csülökkel.Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Babérlevéllel ízesítjük. Lassan főzzük. Közben elkészítjük a pörköltet. A szalonnát zsírjára sütjük, hozzáadjuk a vöröshagymát, üvegesre pároljuk. Megszórjuk pirospaprikával. Rátesszük a felkockázott marhahúst. Megpirítjuk, majd felengedjük vízzel. Hozzáadjuk a paradicsomot, zöldpaprikát, fokhagymát, borsot. Zsírjára sütjük. Amikor a bab és a csülök félpuha, hozzáadjuk a pörköltet és a zöldségeket,majd a füstölt kolbászt. Együtt készre főzzük,ha szükséges, utánaízesítjük. Aprított petrezselyemmel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!