Receptek

2017.04.11. 11:35

Húsvéti kalács csokisan, diósan

Tegyünk egy kis extrát a húsvéti kalácsba, mondjuk diót.

Kosztelnik Lászlóné

Nagykanizsa

 

40 dkg liszt

20 dkg margarin

1,8 dl tej

2,5 dkg élesztő

10 dkg cukor

2 tojás

1 tojássárga a kenéshez

10 dkg étcsoki

10 dkg dió

Az élesztőt langyos tejben elkeverjük. A lisztet, a cukrot összekeverjük, hozzáadjuk a margarint, a tojást és az élesztős tejet, összegyúrjuk, dagasztjuk, kelni hagyjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk, egyenletesen rászórjuk az apróra tört csokoládét, a diót, és feltekerjük. Margarinnal kikent formába helyezzük, letakarva 30 percig kelesztjük. A tojássárgáját elkeverjük 3 evőkanál vízzel, megkenjük vele a kalácsot, megszórjuk cukorral, és sütjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!