Receptek

2014.05.05. 09:45

Recept - Gesztenyés krémes sütemény

Zalaegerszeg - Itt az ideje, hogy elhasználjuk a mélyhűtőből a tavalyi tartalékokat, így a lefagyasztott gesztenyét is.

Magyar Hajnalka

Ehhez ajánl most egy receptet tanácsadónk, Kőrösi Ferencné, Manyika. A finomság ráadásul gyorsan elkészül, és még a sütőt sem kell begyújtanunk hozzá...

Hozzávalók, a masszához: 25 dkg darált háztartási keksz, 50 dkg gesztenyemassza, 10 ml rum , 6 dkg margarin.

A krémhez: 1 csomag vanília pudingpor, /főzős/, 4 dl tej, 20 dkg margarin, 10 dkg cukor.

A habhoz: 500 ml habtejszín, 2 csomag vaníliás cukor, 1 csomag habfixáló.

A pudingot felfőzzük és míg hűl addig elkészítjük a tésztát, A kekszet eldolgozzuk a gesztenyével, margarinnal, és a rummal. Ha keménynek tűnik, egy kis tejszínnel lazíthatjuk. Egy kb 25X35 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és kanál segítségével a masszát egyenletesen belenyomkodjuk. Ha túl hepehupásnak találjuk, a fólia tartóhengerével szépen elsimíthatjuk a tetejét. Ha már langyos a puding adjuk hozzá a margarint és teljes kihűlés után simítsuk rá a tésztára.

A habtejszínt felverjük, a habfixálót elkeverjük a vaníliás cukorral, ezt is hozzáadjuk és jó keményre felverjük, majd a végén a puding tetejére simítjuk. Akkor a legjobb, ha egy éjszakát a hűtőben pihen. Másnap kockákra vágjuk, csoki- vagy gesztenyereszelékkel díszítjük. Nagyon finom, mutatós és gyors.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!