Receptek

2013.06.12. 15:10

Fácánsaláta recept

Olvasónk Galláné Szabó Márta receptje.

Hozzávalók:

1 db alaposan tisztított fácán
3 db sárgarépa
2 db fehérrépa a zöldjével együtt
fél karalábé
fél zeller
1 kisebb vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
10 szem fekete bors
10 szem borókabogyó
egy kis rozmaringág
egy csipet kakukkfű
egy egész csípős hegyes paprika félbevágva
pici reszelt szerecsendió
1 teáskanál só
egy közepes nagyságú krumpli

A salátához:

4 főtt tojás
1 db tojássárgája
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál mustár
1 csipet cukor
1 csipet só
fél mokkáskanál bors
1 evőkanál citromlé
1 kis doboz tejföl

Elkészítés:

A konyhakész fácánt (amit teljesen átnéztünk, hogy sörét és tollmaradvány még véletlenül sem kerüljön bele) jó bő hideg vízbe felteszünk főni közepes lángon addig, amíg fel nem jön a habja (kb. fél óra). Akkor teljesen lehabozzuk, és beletesszük az összes fent felsorolt hozzávalót (kivéve a krumplit). Megvárjuk, amíg újra felforr, majd teljesen gyöngyözésig takarékra vesszük a lángot, és így főzzük még legalább másfél óráig. Akkor hozzáadjuk a félbevágott krumplit, és még főzzük fél óráig, közben kóstolgatjuk, és még utánaízesíthetjük. Ha már teljesen megfőtt a hús és a krumpli, a gázt már elzárhatjuk, hagyjuk pihenni a levest. A leveshez házi csigatészta való, amit fél merőkanál levessel ízesített 3 liter vízben főzünk ki. A főtt húst és a zöldséget külön tálaljuk a leves mellé, vagy fácánsalátát készítünk belőle.

A salátához a levesben főtt fácánt teljesen lecsontozzuk,a húst apró darabokra szedjük, a levesben főtt zöldségeket felkockázzuk, hozzákarikázunk 4 db kemény főtt tojást. 1 db friss tojássárgájából, 2 evőkanál olívaolajból, 1 teáskanál mustár, 1 csipet cukor, 1 csipet só, fél mokkáskanálbors, 1 evőkanál citromlé hozzáadásával 1 kis doboz tejfölből majonézt készítünk, óvatosan belekeverjük a húst, a zöldségeket, és a főtt tojáshoz adjuk. Nagyon finom reggeli étel,vagy előételként is tálalhatjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!