2013.02.07. 21:36
Burgundis csokoládés kuglóf recept
Novák Ferencné olvasónk receptje.
Hozzávalók
Elkészítés
A margarint a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. A liszt, kakaópor, fahéj, sütőporkeverékét és a vörösbort hozzáadjuk. Az étcsokoládét felaprítjuk vagy lereszeljük, ezt is a tésztába tesszük, valamint a tojások kemény habbá vert fehérjét is beleforgatjuk óvatosan.A tésztát margarinnal kikent kuglófformába öntjük, és 175 fokon kb. 1 óráig, tűpróbáig sütjük. A kihűlt kuglófra a következő mázat öntjük: az ét- és tejcsokoládét összetördelve vízgőz fölött felolvasztjuk, a tejszínt hozzákeverjük,majd amikor kissé kihűlt, a kuglófra kenjük. Amikor megdermed, forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.