Receptek
2013.06.17. 17:16
Babfasírt recept
Olvasónk Grédlics Istvánné receptje.
Hozzávalók
10 dkg fehérbab
1 fej vöröshagyma
só
bors
1 egész tojás
5 dkg vegyes zöldség
5 dkg zsemlemorzsa + 6-7 dkg
étolaj (zsír)
Elkészítés
A beáztatott babot a megtisztított zöldségekkel puhára főzzük. Együtt áttörjük szitán, hozzáadjuk az 5 dkg zsemlemorzsát, a tojást, a sót, az őrölt borsot és kevés zsírban megpárolt, reszelt hagymát. Jól összedolgozzuk, fasírtpogácsákat formálunk belőle, és zsemlemorzsában megforgatva, forró zsírban (étolajban) kisütjük. Salátával tálaljuk, de adható mellé párolt rizs is.
Ezek is érdekelhetik
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre