Receptek

2017.04.11. 10:27

Húsvétra ajánljuk: almás is és krémes is

Az alma mindig, minden ünnepre jó választás.

Kosztelnik Lászlóné

Nagykanizsa

Almás krémes

6 tojás

6 evőkanál cukor

6 evőkanál liszt

1 csomag sütőpor

1 kg alma

 

A krémhez:

4 csomag vaníliapuding

1 liter víz

6 evőkanál cukor

6 tojásfehérje

 

A tetejére:

5 dl habtejszín


A tojásokból, cukorból, lisztből és sütőporból piskótát sütünk úgy, hogy a tepsi aljára almaszeleteket teszünk. Előmelegített sütőben megsütjük, majd felfordítjuk, hogy az almás része kerüljön felülre. A pudingot a vízzel, és a cukorral sűrűre főzzük, a tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd a meleg pudinggal elkeverjük. A tészta tetejére kenjük, erre jön a felvert habtejszín.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!