Receptek

2017.04.11. 11:36

Dekoratív és finom: húsvéti keksztojás

Egy igazán mutatós receptet adunk: dekoráljuk kedvünkre!

Takácsné Borsos Gabriella

Székesfehérvár

Húsvéti keksztojás

40 dkg édes darált háztartási keksz

20 dkg vaj vagy margarin

15 dkg porcukor

5 dkg lekvár

3 dkg kakaópor

szükség szerint gyümölcslé

 

A díszítéshez:

színezett kókuszreszelék

tortadara

színes szórócukor

 

A közepébe:

1 zacskó tojáscukor

vagy 1 kis üveg meggy

A vajat vagy margarint a porcukorral és kakaóporral kikeverjük, hozzáadjuk a darált kekszet és a lekvárt, majd annyi gyümölcslével gyúrjuk össze, hogy jól formázható masszát kapjuk. Rövid ideig pihentetjük. A masszából tetszés szerinti nagyságú fél tojásokat formálunk (vizezett evőkanálba nyomkodva szép tojás formája lesz), részben kókuszreszelékbe forgathatjuk, részben megszórhatjuk tortadarával, színes szórócukorral, illetve közepébe cukortojásokat vagy meggyszemeket nyomkodunk bele.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!