Rácalmás

2013.11.04. 15:05

Virágosítják, szépítik a portákat Rácalmáson

A Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület megalakulása első évétől kezdve meghirdeti a Virágos Rácalmásért verseny. Az idei eredményhirdetés pénteken lesz a művelődési házban.

Körmendi Erzsébet

Rácalmás évek óta híres arról, hogy szépen gondozott és virágos parkokban sétálhatnak a lakók és a vendégek, valamint egyre több virágágyás díszíti a legforgalmasabb utcákat. Elsősorban a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület tagjainak és segítőinek – önkénteseinek – köszönhetőek az igényes közterületek, ugyanis rendszeresen ültetik a virágokat, gyomlálják az ágyásokat – nagyon sokat dolgoznak a településért. Mostanra olyan sok virágágyás lett, hogy már nem győzték a munkát egyedül, meghirdették a „Fogadj örökbe!” akciót, amelynek köszönhetően szinte minden ágyásnak saját gazdája lett, és táblák jelzik, kinek köszönhető a gondozás, szépítés.

Kétszáz árvácskát ültettek a városvédők önkéntesei októberben a főutcai szalagágyásba (Fotó: Városvédő Egyesület holnapja)

A családi házak portái, előkertjei is meghatározzák egy település arculatát. Ennek szellemében az egyesület idén is meghirdette a Virágos Rácalmásért versenyt, amely most ért véget. Három tagból álló bizottság járta végig májusban és júliusban a kisváros utcáit. Utána már útépítési munkák zavarták az érdemi bírálatot.

A látottak alapján első, második és harmadik helyezést elért húsz-húsz-húsz porta tulajdonosát jutalmazza az egyesület. A verseny eredményének hirdetésére november 8-án, pénteken 17 órakor lesz a művelődési házban. A rendezvényre személyes meghívót kaptak a helyezést elért lakók. A civil szervezet vezetői ezen a díjkiosztón köszönik meg azoknak a munkáját is, akik közösségi virágágyat fogadtak örökbe és gondoztak egész évben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!