Rácalmás

2017.04.03. 16:50

Bodnár Sándornak, a rácalmási városvédők eddig elnökének szavaztak bizalmat

A Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület a közelmúltban tartotta éves rendes közgyűlését. A mostani évzáró/évnyitó különleges alkalom is volt, hiszen idén volt esedékes a tisztújítás is.

Körmendi Erzsébet

A kisváros szépítéséért, közösségi életének gyarapításáért oly sokat tesz a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület, amelynek közgyűlésén meghívottként jelen volt Schrick István polgármester, valamint az egyesület jogi képviselője, dr. Bozsitsné dr. Pető Erzsébet is.

Pallos László köszöntötte a közgyűlésen részt vevőket. Külön üdvözölte Schrick István polgármestert

A megjelent tagokat Pallos László köszöntötte, és tájékoztatást adott a közgyűlés hivatalos lebonyolításának menetéről.

Bodnár Sándor elnök beszámolójában nem csak az egyesület elmúlt évben végzett tevékenységéről számolt be a közgyűlésnek, hanem ezen túlmenően összefoglalta az elnökség által a megválasztása óta, azaz az elmúlt négy évben végzett munkáról is. Ebben az időszakban ünnepelte a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület fennállásának 20. évfordulóját, és erre az időszakra estek az önkormányzati választások is, amikor az egyesület jelöltjeként induló polgármestert és képviselő-testületi tagokat választották meg a rácalmási polgárok a település vezetőinek.

Bodnár Sándor elnök beszámolt az egyesület négyéves ciklusának a gazdálkodásáról, számba vette az évről évre vállalt és elvégzett feladatokat, majd köszönetet mondott a tagoknak, akiknek az összefogására, ötleteire, lelkesedésére és munkájára mindig számíthatott. Megköszönte továbbá a helyi önkormányzat és az intézmények vezetőinek, munkatársainak segítő együttműködését is.

Bodnárné Surányi Gabriella az egyesület 2016. évi gazdálkodásáról számolt be, Szalóki-Oros Brigitta pedig a felügyelőbizottság által elvégzett ellenőrzési feladatokat ismertette a közgyűléssel.

A résztvevők valamennyi beszámolót elfogadták.

A tisztújítás előtt Schrick István, Rácalmás város polgármestere köszöntötte a nagy múltú és példaértékűként említett egyesület megjelent tagjait. Megköszönte azt a rengeteg munkát, közösségépítést, virágosítást, parkgondozást és rendezvényszervezési, lebonyolítási feladatot, amelyet Rácalmás érdekében kifejtettek az elmúlt években, évtizedekben. Elismerését fejezte ki a tagságnak, amiért töretlen lelkesedéssel, évről évre nagyon sokat tesznek azért, hogy településük, lakóhelyük mások számára is vonzó, szép, virágos, élhető és barátságos város legyen.

Bodnár Sándort újraválasztották elnöküknek a városvédők
Fotó: Ady Géza

A közgyűlés második felében került sor az elnök, az elnökség és a felügyelőbizottság tagjainak megválasztására. A jelölőbizottság munkájáról Tóth Balázs számolt be, valamint ismertette a jelöltek nevét.

Titkos szavazással a közgyűlés újabb négy évre elnöknek választotta Bodnár Sándort, az eddigi elnököt. A vezetőség körében egy változás történt, az elnökség új tagja lett Tóth Csaba.

A megválasztott tisztségviselők megköszönték a tagságnak a bizalmat, reményüket fejezték ki, hogy vállalt feladataikat továbbra is a tagság és Rácalmás közösségének megelégedettségére fogják végezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!