Rácalmás

2013.04.15. 19:38

Szépen, magyarul - Kazinczy-jelvény egy diáknak

Rácalmás - Polákovics Petra, a Jankovich Miklós Általános Iskola végzős diákja arany Kazinczy-jelvénnyel térhetett haza a Szép magyar beszéd... országos döntőjéről.

Körmendi Erzsébet

Rácalmás, sőt most már tudjuk, hogy az ország egyik legszebb kiejtéssel beszélő általános iskolása Polákovics Petra. A tehetséges nyolcadikos diáklány szép helyezések sokaságát gyűjtötte be az utóbbi években a  versenyeken. Az idei évad tette fel a koronát a sorozatra most   a ballagás előtt két hónappal , mégpedig egy országos elismerés formájában.  Az elődöntős eredményei alapján Petra tagja volt az országos döntőbe bejutott négyfős   Fejér megyei csapatnak, és   bizonyíthatott Balatonbogláron....

A verseny nagyon nehéz volt, ám Petra remekül helytállt a szaktekintélyekből álló zsűri előtt. A területi és kistérségi fordulókért járó bronzjelvény után átvehette az arany Kazinczy-jelvényt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!