Rácalmás

2015.10.01. 15:32

Sétálnak a világnapon - Gyalogló program lesz Rácalmáson és Kulcson a hétvégén

Rácalmás, Kulcs - Rácalmáson öt kilométert tesznek meg a Gyalogló Világnap résztvevői szombaton. Kulcson vasárnap sétálnak egy jót, közösen.

Körmendi Erzsébet

A Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület Nordic Walking Klubja idén is csatlakozott a Word Walking Day akcióhoz, amelynek célja: gyalogló alkalom szervezésével népszerűsíteni magát a gyaloglást. A rendszeres, sportként űzött séta alkalmas az egészség megtartására, barátokkal, családdal, gyerekkel közösen gyakorolva pedig egyúttal remek időtöltés.

A Gyalogló Világnap október 3-án, szombaton lesz Rácalmáson. A szokott helyen, a Pomóthy Áruháznál lesz a gyülekező 14.30 órakor. A közös bemelegítés Hódosi Ágnes vezetésével 15 órakor kezdőik. Az indulást pedig 15.15 órára tervezik a szervezők.

Rácalmáson nagy hagyományai vannak a gyaloglásnak (archív) Fotó: Ady Géza

A résztvevők az áruháztól indulva lesétálnak ófaluba, majd onnan a Duna-partra és vissza az áruházhoz. Az útvonal nagyjából öt kilométer hosszú. A nevezés díjtalan, regisztráció viszont lesz a helyszínen 14.30 és 15 óra között. A gyaloglónap kísérő programjaként megismerkedhetnek a nordic walking technikákkal is. A célba érkezők között ajándéksorsolás is lesz.

A kulcsiakat október 4-én, vasárnap várják a Kulcsi Baráti Kör és a Carpe Diem Alapítvány Vöröskeresztes Klubjának tagjai, akik újra megszervezték a gyalogló napi programot a településen. A regisztráció 9.30 órakor kezdődik a Faluház előtt, utána 10 órakor kezdődik a nagy közös túra. A kellemes séta után mindenkit vendégül látnak egy szelet pizzára és teára, valamint a közkedvelt tombola sem maradhat el a végén. Várnak mindenkit, aki friss levegőn, kiváló társaságban szeretné tölteni a vasárnap délelőttöt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!