Rácalmás

2013.05.06. 17:58

Fürdőterv: lakossági fórumon

Termálfürdő vagy sportcsarnok épüljön Rácalmáson? Ezt a kérdést vitatják meg az önkormányzat vezetői a szerda délutáni lakossági fórum résztvevőivel.

Körmendi Erzsébet

Az önkormányzat vezetői kikérik a lakók véleményét mielőtt eldöntik, hogy termálfürdőt vagy sportcsarnokot építsenek  helyi forrásból. A tervezett fejlesztésekről lakossági fórumot tartanak május 8-án, holnap  17 órától a művelődési házban, ahol Zsigmond László főépítész ismerteti a terveket.

Mindkét beruházás mellett szólnak érvek. A Jankovich-kúria alatti partoldalon hét éve áll ledugózva a 38 fokos termálvizet rejtő kút. A jogszabályok szerint ha nem hasznosítják, akkor véglegesen meg kell szüntetni - betemetni - a kutat. A sportot, valamint a tömegsportot kedvelők viszont sportcsarnokot szeretnének már évek óta, mert  több mint 200 fiatal és középkorú szeretne végre e célnak megfelelő területet. Rácalmásnak több ezer négyzetméter szabadidős  épülete van, ám egyik sem alkalmas sportolásra.

A termálfürdő ütemezhető és másfél év alatt megvalósítható lenne az első üteme, míg a sportcsarnok három év alatt épülne fel helyi forrásból és csak akkor lehet birtokba venni, ha teljesen elkészül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!