Rácalmás

2013.05.06. 18:21

Érdekelne a trükk!

Nagyon szeretnék olyan gondokat, mint amilyenekkel mostanság a rácalmásiak küzdenek.

Pekarek János

Nevezetesen arról kell dönteniük, hogy az egészen közeli jövőben sportcsarnok, avagy termálfürdő épüljön-e kies városkájukban?

Milliárdos beruházás mind a kettő.

Egyszerre nyilván nem építhetik meg, de a városvezetés jóslataiból az derül ki, hogy öt éven belül mind a két építmény: termálfürdő is, sportcsarnok is készen lehet.

Mivel ezeket a sorokat egy igen rossz emlékű, kudarcos, élményfürdőnek nevezett, de pokoli élményeket produkáló, többször bezárt, ebben az évben talán ki sem nyitó fürdőkomplexum  közelében rovom, Dunaújvárosban, számomra egyenesen elképesztő az a távlat, amit a rácalmásiak elé tár vezetésük.

Irigy vagyok, na! De érthető, nem?

Ott miért lehet sikeres olyasmi, ami nálunk az egyik legnagyobb csőd?

Csődből, mondjuk, nem ez az egyetlen, mert gázmotoros erőmű-vásárlástól általános kölcsönfelvételig sok mindent felhozhatnánk, amiben kudarcot kudarcra halmozott városunk egymást váltó, több, különböző párthoz tartozó vezetése.

Mit tudhatnak a rácalmásiak, amit mi nem?

Mellesleg az elmúlt években újjáépítettek egy klasszicista kúriát, ugyancsak milliárdokért, valamint szintén milliárdokat fektettek a partvédelembe, kisebb összegekért építettek tereket, szobrokat, egyáltalán: élhető városkát üzemeltetnek a jelek szerint.

Nekünk is lesz új főterünk  csak még nem kezdődött el az építkezés. Lesz új stadionunk is  csak még nem kezdődött el az építkezés. A kórház új műtéti blokkjának építkezése szerencsére már elkezdődött.

Az úgy megy, mintha Rácalmáson lenne...

Komolyan érdekelne az a trükk, amivel a szomszédos városka (négyezer lakos) sorra elviszi a pénzeket, pedig nem is kormánypárti ott a vezetés!

Mi lehet ebből a kézenfekvő következtetés? Mondják meg Önök!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!