Rácalmás

2015.09.28. 12:07

Egy kiállításra való kollekció - Szenvedélye a szép tökök formálása

Rácalmás - Kovács Imre és felesége, Ibolya rendszeres vendége a Rácalmási Tökfesztiválnak. A házaspár kiállítóként nyűgözi le a közönséget minden évben.

Körmendi Erzsébet

Kovács Imréné Ibolya kiemelt szereplője a városvédők nagyrendezvényének. Az asszony elmondja:

– 2008 óta szinte minden évben kiállítással vettünk részt a Tökfesztiválon. Dísztárgyakat készítettünk, meséket, mesejeleneteket, életképeket, közmondásokat dolgoztunk fel, természetesen tök alapanyagból. Kezdetben friss tökből, majd kiszáradt tökökből készítettük a figurákat a férjemmel közösen.

Kovács Imréné Ibolya töklámpásokat is örömmel készít.

Közben a töklámpa készítését is elsajátították.

– Nekem nagy szenvedélyem a tökök formálása. Évek alatt két egyforma figurát még nem készítettem – vallja Ibolya asszony.

A Kovács házaspár egyik alkotása a kedvelt alapanyagból, tökből. Fotó: Amatőr felvétel

Már többször abba akarták hagyni. De képtelenek voltak rá, mert mindig találtak egy olyan formát, ami megindította a fantáziájukat, így mindig újra kezdték az alkotást... Évek alatt összegyűlt egy kiállításnyi anyag, egy-két kedvenccel kiegészítve. Ezt a gyűjteményt láthatták fesztiválozók a hétvégén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!