Rácalmás

2016.12.19. 16:55

Egész napos adventi kavalkád volt a kúriában

Rácalmás - A Rácalmásiak Karácsonya az ünnephez méltó, különleges esemény minden évben a kisvárosban.

Klecska Ernő

A hagyományokkal idén sem szakított Rácalmás önkormányzata: szombaton délelőtt a hátrányos helyzetű családokat, gyerekeket lepték meg ajándékkal a családsegítő szolgálat jóvoltából a szeretetkarácsonyon, délután pedig gazdag programmal, finom ételekkel, italokkal várták adventi mulatságra a helybélieket.

Pálvölgyi Tamás (középen) négyméteres kaláccsal lepte meg Rácalmás karácsonyi nagyrendezvényének résztvevőit. A fele mákos, fele diós óriás péksütemény látványa sokakat csábított az asztalhoz. Nem csalódtak: az íze mennyei volt Fotó: Ady Géza

A rendezvényen részt vett Galambos Dénes országgyűlési képviselő is. Schrick István polgármester lapunk kérdésére válaszolva elmondta: - Nagyon örülök annak, hogy ilyen sokan kilátogattak az adventre, ezen a rendezvényen közösen hangolódhatunk a karácsonyra, a szeretet ünnepére. A hangulat, úgy gondolom nagyon jó, a városvédők kitűnő bográcsgulyással, a horgászegyesület tagjai sült hallal várták a vendégeket, Pálvölgyi Tamás 4 méteres diós-mákos kalácsot sütött nekünk, önkormányzatunk pedig meleg teát, forralt bort kínált mindenkinek.

A kézműves műhelyben Szügyi Szilvia mutatja Mák Zalánnak a korongozás technikáját Fotó: Ady Géza

A műsor is a szokásos magas színvonalú volt: óvodások és iskolások műsora, harmonikaművész és az asszonykórus előadása, Bozai Márton katolikus plébános adventi köszöntője, a játékszínkör irodalmi összeállítása, a Barina tánccsoport műsora, betlehemi előadás, latin gitárduó, zárásul Rúzsa Magdi koncertje szerepelt a repertoárban. Kiegészítő programként pedig kézműves foglalkozáson készíthettek saját kezűleg karácsonyi ajándékot a gyerekek, vagy akár a felnőttek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!