Rácalmás

2016.12.11. 16:50

Az idei év önkéntesei - Az Év Vállalati Önkéntes Programja díj az övék

Rácalmás - 2016-ban a Hankook Tire Magyarország lett az Év Vállalati Önkéntes Program Díj nyertese. A rácalmási gyár negyedik éve futó Dolgozói Önkéntes Programja az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) által indított pályázaton nyert elismerést.

Dunaújvárosi Hírlap

Az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) célja a magyarországi önkéntesek és az őket foglalkoztató szervezetek munkájának támogatása, illetve az önkéntesség kultúrájának terjesztése. A nem mindennapi erőfeszítések elismerésére az ÖKA idén már nyolcadik alkalommal hirdette meg az Önkéntességért Díj" pályázatot, amelynek keretén belül hat kategóriában volt lehetőség pályázni. A díjazás egyik alapvető célja, hogy sokak számára vonzóvá tegye ezt a tevékenységet, illetve a nyertesek bemutatásával az önkéntesség társadalmi megítélését kedvező irányba mozdítsa. A Hankook az Év Vállalati Önkéntes Programja kategóriában győzedelmeskedett.

A gumiabroncsgyár 2013-ban útjára indított kezdeményezésének célja, hogy a dolgozók önkéntes munkájukkal is hozzájáruljanak a helyi közösségek mindennapjaihoz, amihez a vállalat biztosítja az anyagi támogatást. A program keretein belül eddig összesen 85 projekt ötlet valósult meg, több mint 28 millió forint értékben. A kezdeményezés sikerét bizonyítja, hogy mind a kivitelezésre előterjesztett projektek száma, mind pedig a támogatási keret évről évre növekszik. Nagy örömmel tölt el minket, hogy megnyertük az Önkéntes Központ Alapítvány díját, hiszen vállalatunk különösen fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást, illetve az ilyen és ehhez hasonló önkéntes projekteket. Ilyen módon mi is hozzájárulhatunk nem csak környezetünk szebbé tételéhez, de a közösség összekovácsolásához is." - mondta el Lee Sang Il, a Hankook ügyvezető igazgatója.

A díjátadás utáni csoportképen középen Serfőző Zsóka és Bánhegyesi Attila, a Hankook dolgozói önkéntes programjáért felelős kommunikációs szakemberek Fotó: Hankook

A támogatottak közül Tóth Györgyné, a Dózsa György Általános Iskola igazgatója a következőket mondja: A dunaújvárosi Dózsa iskola évek óta kedvezményezettje a gyár dolgozói programjának. Az ő segítségükkel újult meg iskolánk bejáratához vezető lépcsősor, az északi részen található udvarrészre fa játszótér készült, a nyár folyamán iskolakertet alakítottunk ki, amelyet a gyerekek művelnek és a termesztett haszonnövények segítik őket az iskolai ismeretek gyakorlatközeli elsajátításában, valamint a 2. c tanterme is a támogatás segítségével szépült."

Nagyon szép beruházás valósult meg nálunk is, amelyek bizonyítják az óvodák és a szülők együttgondolkodását, a fejlődés útján való elindulást. Az önkormányzat is több beruházást hajtott végre az idei tanévben, de a specialitásokra a gumiabroncsgyár dolgozói tudtak megoldást nyújtani az óvodáknak. Nagyon köszönjük ezt a hatalmas támogatást, hiszen mind az eszközök állagmegóvása, mind a felújítások arra irányultak, hogy óvodáink szebb, komfortosabb környezetben tudja fogadni a gyermekeket." - nyilatkozta Gyenes Józsefné Éva, a Dunaújvárosi Óvoda intézményigazgatója.

A tűzoltók társadalmi elismertsége nagy, de ezzel a programmal ezt valóban érezhettük. Nagyon jó érzés volt, hogy ezútal nekünk segítenek és teszik kényelmesebbé a szolgálatban töltött időt. Egyben ez remek csapatépítés is volt, és látható eredményt hozó önkéntes munka." - hangsúlyozta Orosz Csaba, Dunaújváros tűzoltóparancsnoka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!