Rácalmás

2012.01.17. 12:52

Az év polgárőre

Rácalmás - Az Év polgárőre díjjal kitüntetett Rodenbücher Józseffel gyakran találkozhatnak az iskolánál: minden reggel segít a diákoknak átkelni a zebrán, vigyáz rájuk.

Körmendi Erzsébet

Rodenbücher József már a régi, faluvédő őrségnek is alapító tagja volt, és több mint öt éve a Szent György Polgárőr Egyesület kötelékében segíti elő rendszeres járőrözéssel, hogy a lakók biztonságban érezzék magukat és értékeiket.
- Jóleső érzés, hogy az egyik anyuka reggel megköszönte a munkámat, amikor az iskola előtti zebrán kísérte át a gyerekét. Azzal a tudattal rohanok, ha  csörög a telefon, hogy bíznak bennem, számítanak rám. Siker, ha elfogunk egy betörőt, de  az is eredmény, amikor a gyors polgárőr-intézkedés miatt meghiúsul egy bűncselekmény, és ezzel esetleg sikerül a tettes kedvét egy életre elvenni Rácalmástól - mondja a kitüntett polgárőr. Majd hozzáteszi:  -  Ezért érdemes áldozni a szabadidőből, indulni hajnali kettőkor vagy  vasárnap az  ebédlőasztal mellől. Mert megéri a fáradozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!