Púder Nélkül

2012.02.07. 16:11

Trendi esküvői ruhák 2012-ben (videó)

Fekete-fehér csipkecsodák, sellőfazon és habos-babos királylányos: idén bármit viselhet a menyasszony, mindez csak ízlés kérdése.

Nánási Regina

A tökéletes esküvőre való felkészülést nem lehet elég korán elkezdeni. Főleg ha a ruhákról van szó. Február első hétvégéjén Veszprémben rendeztek esküvői kiállítást. Körülnéztünk, mit viselhet egy trendi menyasszony 2012-ben.

Ami a ruhák formáját illeti, igen széles a kínálat. Az örök kedvenc a nagy alsószoknyás, uszályos ruha. Ennek egyik variációja az A-alak, amikor mell alatt folyamatosan szélesedik a ruha. A hosszú uszályt sok menyasszony keresi, ami főleg a templomi esküvőnél kap nagy szerepet, amikor az ara végigvonul a hosszú folyosón. Praktikus, ha az uszály felcsatolható, így az esti táncolásnál nem zavarja az ifjú feleséget a földön húzott anyagdarab.

Manapság igencsak kedvelt a sellőfazon. A menyasszonyi ruha szűk, csak comb alatt szélesedik. Ez igen mutatós darab, főleg ha a viselője kecses alakkal büszkélkedhet. Azonban igencsak korlátozza a mozgást: aprócska lépésekkel lehet benne haladni. Így ezt a fazont azoknak a menyasszonyoknak ajánlják a tervezők, akik visszafogott polgári esküvőt tartanak, és van egy másik ruhájuk, melyben kényelmesen tudnak mozogni a ceremónia után.

A menyasszonyok egyre bevállalósabbak. Sokan gondolják úgy, hogy a menyasszonyi ruhának nem kell visszafogottnak lennie. Sőt! Hódít a rövid fazon, sok fodorral, csipkével. Kicsit szolidabb, ha a ruha hátsó része hosszú, és csak elől rövid. Templomi esküvőre nem ajánljuk – a pap sem nézné jó szemmel- ,de csinos, hosszúlábú menyasszonyok bevállalhatják mondjuk az esküvő utáni bulira.

A menyasszonyi ruhák színénél sem muszáj feltétlenül ragaszkodni a fehérhez. Idén hódít például a fekete. Persze nem teljesen sötét menyasszonyi ruhákat kell elképzelni. Fekete szalagokkal, csipkékkel díszítik a fehér anyagot, ami még ünnepélyesebbé és elegánsabbá varázsolja a ruhát. A koszorúslányok ruháinál kiélhetjük a fantáziánkat: hódít a mályva, rózsaszín és a türkiz. A menyecskeruha legyen piros, lehetőleg rövid és főleg kényelmes!

Nézze meg videónkat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!