Púder Nélkül

2011.03.25. 12:53

Oroszlán Szonja ismét a Csillag születik zsűrijében

Visszatér az RTL Klub képernyőjére a a Csillag születik című szórakoztató műsor. A tehetségkutató harmadik szériájának két műsorvezetője Ördög Nóra és Nagy Sándor lesz, zsűrijét a második Csillag születikben megszeretett Hernádi Judit, Oroszlán Szonja, Szirtes Tamás és Fáy Miklós alkotja.

Matolcsi Renáta

Oroszlán Szonja szerint a Csillag születik egy nagyon jól sikerült műsor volt, számtalan tehetséget sikerült megmutatniuk az országnak, akik azóta megtalálták helyüket és sikereket érnek el. Jó érzéssel tölti el, hogy egy kicsit ő részese egy sikeres pályafutás elindulásának. Mindig mosolygós színésznőt feladatairól kérdeztük.

- Miért döntött úgy, hogy újra Csillag születik zsűri lesz? Nem fél-e attól, hogy boldog-boldogtalan benevez valamilyen produkcióval, mert sztár akar lenni?

- A tavaly előtti verseny sikere és a változatlan stáb egyértelművé tette, hogy igent mondjak a felkérésre. Nem beszélve arról, hogy egy jól összeszokott zsűriről van már szó. Remélhetőleg nem csak azért jelentkeznek tehetségkutatókra az emberek, mert sztárok akarnak lenni, hanem mert valóban tudnak mutatni valamit, ami érdekelheti a nézőket. A sztárság produktum nélkül nem él meg sokáig.

- Szigorúbb lesz most, mint korábban volt?

- Inkább úgy fogalmaznék, könnyebb dolgom lesz, hiszen tudom, mire kell számítani. Mindent úgy tennék és mondanék most is, ahogy a legutóbbi széria adásaiban tettem. Bár olykor bántó vagy rossz lehet egy-egy kritika, de csak akkor van értelme a zsűrizésnek, ha őszinték vagyunk a versenyzőkhöz. Most is így teszek majd. A legnehezebb talán az volt, hogy miközben egyre jobban megkedveltük és megismertük a döntősöket, egyre nehezebb volt negatívumot mondani nekik, ha a helyzet úgy kívánta.

 

- Az elmúlt egy évben sokat utazott. Mi volt a legmeghatóbb, legérdekesebb sztorija?

- Számtalan szebbnél szebb helyen jártam az elmúlt évben. Indiától Mexikóig bejártam a világot, mégis a legszebb emlékeim Európából vannak. Maradandó élmény számomra Erdély, mind a táj, mind az emberek nyitottsága miatt. Legmeghatóbb pillanatom az volt, amikor Charlie Chaplin házának verandáján állhattam Svájcban. Még ma sem hiszem el, hogy ott voltam.

- Blogot is ír az utazásairól. Honnan a megkeresés és mitől más írásban kifejeznie magát, mint szóban a színpadon?

- A kultúrpart weboldallal gondoltuk, hogy kipróbáljuk egymást. Én épp Szentpétervárra utaztam, Dosztojevszkij nyomában. A téma elég érdekesnek bizonyult ahhoz, hogy leírjam a látottakat, a kultúrpart pedig nyitott volt arra, hogy ezt megossza az olvasókkal. Magam sem gondoltam, hogy ennyire bele fogok jönni, hogy ennyi olvasóm lesz és egyszer majd könyvet tervezhetek az utazásaimból.

- Hol láthatja most a közönség?

Az utazások miatt a színház is kicsit háttérbe szorult, de a Madáchban még játszom az "És mennyi szerelem" című vígjátékot, tavasszal pedig Győrben játszom a "Fekete Péter" c. darabban, jól bejáratott szerepemet.



Oroszlán Szonja életrajza

1996 óta van a pályán, 1996-ban a bostoni Berklee College of Music, 1998-ban New Yorkban a Dráma Akadémia kurzusára járt, közben a Színház- és Filmművészeti Egyetemen folytatta tanulmányait operett- musical színész szakon, ahol 2001-ben diplomázott. Másoddiplomáját az ELTE Bölcsészkarán, kulturális menedzser képzésén szerezte. 1993-1997 között a Cool Miners énekese, 1996-1997-ben a kecskeméti Katona József Színháznál , majd 2000-2004-ig a Vígszínháznál és a Pesti Színháznál játszott, 2005 óta a Madách- és a Centrál Színházban játszik.

Díjak: VOXCAR - legjobb magyar betétdal (Vetkőzés), Gundel művészeti díj - legjobb magyar fiatal színész, Aranylemez - Valami Amerika, Beau Monde Magazin - Különdíj, Story Ötcsillag-díj - az év színésznője, Ikarus Díj - Berlinale Shooting Star Program - Berlin, Súgó Csiga-díj - legjobb színpadi színész, VOXCAR - legjobb magyar színésznő, CINEMAX - Phoenix-díj - legkedveltebb színésznő, nézők szavazata alapján, Story Ötcsillag-díj - az év színésznője, Story Ötcsillag-díj – különdíj, Csillagok Fala, Cosmo Díj - legjobb színésznő és a Best of Best, 2008. augusztus 20. - állami kitüntetés, Arany Érdemkereszt, Glamour Díj - legjobb színésznő

Hobbija: utazás (utazási blogot vezet Mondja Szonja címen), a lovaglás és a Bikram-jóga - olvasható az RTL sajtóklub honlapján.

Szerző: Matolcsi Renáta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!