Púder Nélkül

2012.02.20. 11:49

Kalapács alatt Whitney Houston ruhája és ékszerei

Jövő hónapban elárverezik a közelmúltban elhunyt Whitney Houston amerikai énekes-színész egyik bársonyruháját és a Több mint testőr című filmben viselt fülbevalóját - jelentette be a Julien's aukcióház hétfőn.

MTI/AP

Az árverésen további hírességek relikviái is kalapács alá kerülnek, így például Charlie Chaplin sétapálcája, Clark Gable zakója, amelyet az Elfújta a szél című filmben használt, és Charlton Heston botja a Tízparancsolatból.

 

 

Az aukciós házat vezető Darren Julien elmondta, hogy a celebritások tárgyai igen gyakran akkor válnak igazán értékessé, ha az illető távozik az élők sorából. "Ez bizonyítja, hogy ezek a tárgyak befektetésre valók. Úgy kell vásárolni és eladni őket, mint a tőzsdén. Jó időben kell megvenni és jókor kell eladni, így növelik az értéküket" - magyarázta.

Arra a kérdésre, vajon nem túl korai-e Whitney Houston halála után az árverés, Julien azt válaszolta, hogy ez inkább "tisztelgés az életműve előtt". "Ha elrejtenénk ezeket a tárgyakat a világ szeme elől amiatt érzett félelmünkben, hogy hátha megsértünk valakit, azzal nem nyerne senki. Holmija a halálával immár történelem, múzeumban lenne a helye. Olyan életet élt, és olyan volt a pályafutása, amilyen senkinek a világon" - tette hozzá.

Az énekes földig érő fekete bársonyruhájának kikiáltási ára ezer dollár, de nyilvánvalóan sokkal többért fog elkelni, hasonlóképpen a Több mint testőr fülbevalójához, amelyet hatszáz dollárra áraztak be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!