Púder Nélkül

2015.03.18. 17:23

Mindennapi anyaság - Dolgos napok tavasszal

A gyereknevelésben vannak mérföldkövek, amikor a baba megtanul megfordulni, kúszni, mászni, vagy kimondja az első szót.

Jobbné Vinczellér Anita

Minden évben nagyon várjuk a tavaszt, mióta a kislányom megszületett, talán még jobban, mint a gyermektelen éveimben. Nem az öltözködés idejének rövidülése az első számú ok, bár ez is egy fontos érv, hanem hogy megfigyelhetjük a természet ébredését, lehet már virágokat keresni az erdőben, sokáig a friss levegőn lenni anélkül, hogy az emberből kifagyna a lélek. Téli álomból felráz minket a tavasz és a gyönyörű napsütés. Beindul az élet, mindenki sétál, kertészkedik, vagyis a szabadban van. Mi is készülünk a tavaszra, kihasználjuk a gyönyörű időt. A szobában már nehéz lekötni egy örökmozgó három évest, és a kert felfedezése minden nap tud újat mutatni, tanítani neki. Békák, gyíkok, csigák, giliszták, madarak élete érdekes kaland, meg is néz mindent. A kutyáknak botot dobál, szaladgál, hintázik, csúszdázik, élvezi a szabadságot. Igazi önfeledt, és boldog gyerek. És mit szeretnek a gyerekek nagyon csinálni? Hát persze hogy a felnőttek feladatait.

Apának eszébe jut, hogy a biciklis utánfutónk, amiben Lilien a hosszabb túrák alkalmával utazik, a téli időszakban elég koszos lett, az idő épp tökéletes ahhoz, hogy lemossa. Persze ebből a rendkívül fontos munkából Lilien se maradhat ki: jár neki is a saját rongy, és külön vizes vödör. Kis kezeivel dolgozik a kocsiján, aprólékos munkát végez, nincs olyan munkaellenőr, aki hibát találna a megtisztult felületen. Bent közben elkészül az ebéd, kimegyek, hogy jöjjenek enni, aztán majd folytatják. Lilien rám néz a gyönyörű nagy kék szemeivel és bejelenti: Anya hagyjál most minket, mert mi apával felnőtt munkázunk, és tudod ez nagyon fontos feladat, különben se vagyunk éhesek. Na ezt megkaptam. Nincs mit tenni, hagyom dolgozni a felnőtteket, és amint megtisztul az utánfutó, a családomat is behozza a hasa. Ebéd után bár nagyon fáradtan, de Lilien ismét menne a kertbe, meggyőzöm, nézzen meg egy mesét, és csak utána induljon ki. Az eredmény engem is meglep, a foteljében ülve egy perc alatt elalszik, és kipiheni a dolgos délelőttöt. Az élet így szép, és kerek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!