Púder Nélkül

2013.11.27. 18:35

Csüngő szemhéj a gyantától?

Szerencsére leáldozott a vékonyra szedett, feketével kikent és a félkörívre rajzolt szemöldökök kora. A természetes hatásért mégis érdemes tenni

S. Töttő Rita

Az emberi arcon az egyik legmeghatározóbb jellegzetesség a szemöldök, hiszen különböző érzelmek kifejezésére szolgál. Jól tudja ezt Tórizs Hajnalka sminkes is, aki nem rég tartott előadást a témában. Érdemes is, hiszen még ma is sok rontott, karikatúrának beillő szemöldökkel találkozunk, amelyekért időnként a kozmetikus, máskor maga a szemöldök tulajdonosa a felelős

- Szerencsére a mai divat szerint a természetes hatás az elsődleges - árulja el Hajnalka, aki szerint azért ezt is lehet és kell is tökéletesíteni. Az arc és a szemhez legjobban illő szemöldökformát mértani pontossággal meg lehet szerkeszteni.

A tökéletes szemöldökért tenni kell állítja Tórizs Hajnalka Fotó: Tórizs Hajnalka

A szakember leszögezi: a helyes szemöldök kialakítás nem csak csipesszel végezhető! Vannak esetek, ahol csak vágással szabadna alakítani a formát. A szemöldökgyantázás is durva beavatkozás, mert nincs lehetőség finom és precíz alakításra. Arról nem is beszélve, hogy elősegíti a csüngő szemhéj kialakulását az által, hogy megnyúlik a bőr a rendszeres alkalmazás miatt. Így hamarabb öregszik a szem mondja Hajnalka, aki a szemöldök kialakításnál mindig a természetes vonalakat veszi figyelembe először. Majd mindenkinek azt ajánlja, hogy álljon egy normál tükör elé és 80-100 centiméterről nézze meg az arcát, hiszen átlagban az emberek ilyen távolságban állnak egymástól, és amit a tükörben látunk, azt látják mások is.

Ezért nem jó, amikor a kozmetikusok fekvő emberen végzik a szedést, mert túl közelről nézik a felületet és felülről lefelé nézve teljesen mást látnak, mint az ideális állapot tudjuk meg, ahogy azt is, hogy alulról nézve sem jó a szemöldökszedés! Az ideális testhelyzet szemöldök kialakításhoz a szemmagasság és időnként kellő távolságra lépve ellenőrizni a kis lépésekben elvégzett munkánkat! javasolja a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!