Púder Nélkül

2013.05.07. 15:27

Csöppnyi kincseink - Születés Hete Dunaújvárosban

A gyermekáldás csodájára fókuszálnak a babára vágyók, a várandósok és az édesanyák a Dunaújvárosi Születés Hete sorozat jóvoltából, amely vasárnapig kínál hasznos programokat.

Körmendi Erzsébet

Négy kiváló szakember és elhivatott édesanya Antal Zsuzsanna és Kozma Bernadett szülésznők, Szabó Beáta kreatív édesanya és Riskó Csilla babahordozási tanácsadó hívta életre tavaly Dunaújvárosban is a Születés hete a programsorozatot.

- A családdá válás gondolatát fontolgató, valamint  e legkisebb, ám annál fontosabb szociális közösségi formában élőket várjuk sok szeretettel a város több helyszínén megvalósuló, színesebbnél színesebb csecsemő-, kismama- és  édesanya-központú programjainkkal - hangsúlyozza Antal Zsuzsanna.  Majd hozzáteszi: legnagyobb kincsünk  a gyermek, és szerencsére a legtöbb családban áldásként, csodaként élik meg a kisbaba megszületését.

A születéshét keretében kedden a mezőfalvi Makk Marcsi Családi Napközit ismerhették meg a szülők. A védőnői szolgálat dunaújvárosi központjában pedig dr. Máté Ágnes, a kórház orvos igazgatója adott vészhelyzeti tanácsokat, Sándorné Mikula Szilvia védőnő baba masszázsra tanította az anyákat. Dr. Földi Ágnes gyermekorvos jóvoltából pedig a homeopátiás gyógymódokba kaphattak bepillantást.

Szerdán, május 8-án szintén két helyszínen, a József Attila Könyvtárban és a Klub Hotelben folytatódik a program. Előbbi helyszínen baba-mama jógát tart Vereb Judit negyed 11-től. Az utóbbi helyszínen pedig workshop kezdődik 9 órától. Szó lesz a száj és fogápolásról, az egészséges kezdetekről, a babahordozásről. Lesz dúdoló, ringató, mozgásfejlesztő torna egy-hároméveseknek, zenés ölbéli játék, sőt hordozós latin fitness is. A  Világra jönni... film megtekintése után a látottakról beszélgethetnek Kelemenné Szabó Erika szülésznővel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!