Púder Nélkül

2017.01.11. 21:39

A világ legszebb anyukája akarok lenni

Dunaújváros - Nőktől szoktuk hallani, hogy az anyasággal megszűnik a nő. Tényleg félnek ettől az asszonyok?

Hankusz Kálmán

Kocsis Nikoletta, aki férfi szemmel is kimondottan csinos, igényes anyuka benyomását kelti, nem cáfolta, de nem is erősítette meg ezt az általános félelmet. Véleménye szerint, idézem „lehet ezt jól csinálni".

- A terhesség alatt rám tört egy enyhe depresszió. Nem volt ez képzelgés, hiszen húsz kilót szedtem fel, és akármit is csináltam, nem ment le. Korábban egy kimondottan - mások által - csinosnak titulált nő voltam, és el lehet képzelni, hogy én is úgy gondoltam, hogy itt a vége. Mármint a nőnek. Semmi nem jött rám, és kétségbe estem, hogy most mi lesz. Az lett belőle, hogy most érzem csak igazán nőnek magam, hogy anya lettem.

Anyaként ugyanaz az ember maradtam, csupán annyi történt, hogy van egy plusz feladatom, felnevelni a gyermekemet Fotó: H. K.

- Ahogy megszületett a pici, azonnal elkezdtem mozogni. A védőnők óvtak ettől, de szerintem mindenki ismeri a maga korlátait, hogy mit vagy inkább mennyit tehet meg. Előszedtem itthon a kis lábsúlyaimat, és amikor lefektettem a gyermekemet, elkezdtem ezekkel dolgozni. Kell hozzá akaraterő, nem mondom, hogy nem. Szépen elkezdtek fogyni a kilók.

- A kinézet adottság kérdése is véleményem szerint, ha valaki szép, az ugyanolyan szép lesz pár kiló plusszal is. Én egy órát vagy esetleg másfelet magamra tudok fordítani minden nap. A gyermek mellett egy kicsit kötöttebb, de megoldható. Nem tűrök kifogást, mert saját magamról van szó, és magamnak miért hazudnék? A babák úgy is alszanak két-három órát, ekkor bármit meg lehet csinálni arcpakolás, hajfestés, köröm, edzés.

- Nagyon sok nő van, aki biztonságban érzi magát, csupán attól, ha van egy párja vagy szült egy gyereket. Ettől az érzéstől aztán el is hagyja magát. Mindenkit óva intenék ettől, mert a férfi változatlanul a nőt szeretné maga mellett látni, akár mint a gyermeke édesanyját, és nem csupán egy anyát.

- Ne menjünk el az anyagiak mellett se, mert fontos. A gyermek az élet része, nem a szülő helyett van. Nevelése sok pénzbe kerül, de valahogy úgy kell beosztani, hogy mindamellett, hogy neki megpróbál az ember mindent megadni, jusson saját magára is. Természetesen kevesebb marad ruházkodásra, ezért próbálok vigyázni a ruháimra, és kiegészítőkkel változatosabbá tenni.

- Fontos ilyenkor már a gyermekem öltözködése is, nagyon szeretném, ha egy vagány kiskölyök lenne. Sokszor kimondottan egymáshoz öltözünk.

- Én azt tettem, hogy a kezdeti depresszió után - ami elég rövid ideig tartott - összeszedtem magamat, és úgy gondoltam, én leszek a világ legszebb anyukája, akire büszke a párja, a gyermeke. Átértékeltem az életemet, nem mondom, kellett idő hozzá, mire ez sikerült, és belefogtam ebbe az új, kisgyermekes életembe. Úgy gondoltam, hogy egy anyukának is csinosnak kell lennie, sőt igazából most kell csinosnak lennie. Véleményem szerint a férfi büszke a mellette lévő nőre, sőt így már kettőre lehet büszke. Ez amolyan tulajdonosi szemlélet, de ettől működik jól a világ. Talán szexibb is egy nő, anyukaként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!