Púder Nélkül

2015.09.05. 13:24

A szép szemöldökért

A szemöldök formázása viszonylag elhanyagolt része a napi készülődésnek, pedig a szép ívű, megfelelő vastagságú szemöldök keretet ad az arcnak.

Takács-Horváth Viktória

Semmiképpen sem javasolnánk, hogy mindenki magának alakítsa ki a formát, ehhez kérjük szakember segítségét. A megfelelő forma fenntartása már viszonylag könnyebb, hiszen csak az újra növő szálakat kell eltávolítani egy jó csipesz segítségével. Egy jó szemöldökcsipesz beszerzése elengedhetetlen az otthoni ápoláshoz, ahogy a szemöldökceruza, a szemöldökfésű is.

Hogyan is tudjuk meghatározni a megfelelő szemöldök formát? Fogjunk egy vékony ecsetet vagy ceruzát és tegyük az egyik végét az orrcimpánkhoz, a másik végét pedig a belső szemzúgba. Ahogy tovább folytatódik a ceruza vonala, ott kezdődjön el a szemöldökünk. A legmagasabb íve ott legyen, ahogy elmozgatjuk a ceruzát a belső szemzugból a pupilláig. A vége pedig ott, ahol a szemünk külső zúgát és az orrcimpát összekötő vonal kiér. Persze előfordulhat, hogy túlszedtük a szemöldökünket vagy egyszerűen ritkásabb itt a szőr. Ilyenkor az előbb említett módon kimérhetjük a megfelelő formát, és ceruzával, vagy a még természetesebb hatás érdekében szemöldökpúderrel kijavíthatjuk, újraformázhatjuk.

Szedés előtt krémezzük be az arcunkat, hogy megfelelően hidratált legyen. A kifeszített bőrön kevésbé fáj a szőrszálak kihúzása. Kívülről befelé haladva apró, gyors mozdulatokkal szedjük a szőrszálakat a csipesz 45 fokos szögben tartva. Mindig csak a szemöldök alatti kósza szálakat szedjük, fölötte csak a szakembernek engedjük, mert könnyen elronthatjuk a formáját.

A fájdalmat enyhíthetjük, ha jégkockát teszünk pár percre az érintett területre.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!