Púder Nélkül

2012.04.17. 10:55

A nők erkölcsösebbek a férfiaknál

A nők erkölcsösebbek, mint a férfiak, és 30 év felett erősödik meg bennük a morális tartás - állítják egy brit filozófus.

MTI

Véleményét olyan tesztre alapozza, amely becsületből és alkalmasságból vizsgáztat válaszadókat. A végeredmény szerint a nők döntéshozatalát jobban befolyásolja, hogy az milyen hatással lehet másokra, mint a férfiakét. Utóbbiak individualistábban, önzőbben közelítik meg a problémák megoldását.

Az is megmutatkozott a válaszok alapján, hogy az erkölcsösség mindkét nemnél változik az életkorral, és a hatvanas évek elején tetőzik.

A felmérés szülőatyja Roger Steare brit filozófus, aki négy éve dolgozta ki úgynevezett erkölcsi DNS-tesztjét. Ezt szerte a világban eddig már vagy 60 ezer önkéntes válaszolta meg a legkülönbözőbb szakmákat és társadalmi helyzeteket képviselve. Aki kitölti, megtudhatja, hogy melyik személyiségtípus áll rá a megadott hat közül: filozófus, bíró, angyal, tanár, parancsnok vagy oltalmazó. Steare tesztje megtalálható a www.moraldna.org honlapon - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!