Púder Nélkül

2017.07.12. 14:20

Úri szeszély vagy valóban minőség a százezer forintos lábbeli?

DUNAÚJVÁROS Azt értjük, hogy az ember időnként jobb fizetésért vagy munkakörülményekért megváltoztatja a munkahelyét. Van, hogy csak az új kihívás kedvéért teszi ezt, azonban a divatszakma, ahol az egyéni ötleteké és a kreativitásé a főszerep, ez miként lehetséges?

Hankusz Kálmán

Erről kérdeztük Varga Katát, aki egy multinacionális cipőkereskedelmi nagyvállalat éléről „igazolt át" a szűkebb piaccal rendelkező, ámde minőségben - és tegyük hozzá, árban is - a legfelső kategóriát képviselő márkához.

Varga Kata

- Tizenegy évnyi diszkont szegmensben szerzett cipőkereskedelmi tapasztalat után ez mindenképpen egy minőségi előrelépést jelent. A prémium kategóriás cipők értékesítése másfajta kihívások elé állítja az embert. A súlypont a minőségre tevődött át, minőségi termékekre, a minőségi kiszolgálásra és különlegesebb szolgáltatások megszervezésére. Színesebbé vált a világ azáltal, hogy a VIP vásárlók részére rendszeresen szervezek divatbemutatókat valamint a magyarországi leányvállalat marketingfeladatait is ellátom. Nagyon sokat segít a termékek melletti elhivatottság kialakulásában, hogy az ausztriai és a martfűi gyárban saját szememmel láthatom a cipőgyártás minden mozzanatát. Összességében véve, az elmúlt tizenegy év diszkontos múltját nem megtagadva, hanem annak minden tapasztalatával felvértezve, óriási előrelépésnek élem meg a hatalmas méretű cipőkereskedés hazai képviselőjévé válást.

A cipő és a kiegészítők mintájának nem kötelező passzolnia, de még mindig harmonikus megjelenést biztosít.

Ha már abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy egy prémium divatmárka abszolút szakavatott képviselőjével beszélhetünk, beavatna bennünket az idei év (természetesen) márkára szabott és felső kategóriás trendjébe?

- A 2017-es nyári cipőtrend? Nos, nehéz elválasztani - nőként - a cipőt az összes többitől, de megpróbálok egy átfogó képet felvázolni. Idén a metál színek hódítanak, az arany, a rose, a bronz és az ezüst. Ez utóbbi talán a legnépszerűbb, hiszen nagyon jól kombinálható a nyár divatos színeivel, ugyanakkor több szezont is „túlélhet", ha a kiegészítőket jól választjuk ki. Igazi nyári kedvencnek bizonyultak az úgynevezett hologram-modellek, amelyeken napsütésben csillogó színek játszanak. Ezenkívül nagyon divatosak az élénk színek: a citromsárga, a melone szín (a korallhoz hasonló), a türkiz és a lazac.

Idén az élénk színek hódítanak: citrom, narancs, korall Fotók: HK

Ezek voltak a színek. Mi a helyzet a lábbelik kinézetével, a formájával? Ezen a téren mi a trendi?

- A formák tekintetében is nagy a választék. A magas és lapos sarkú szandálok, papucsok egyaránt népszerűek. A legkényelmesebb viseletet az 3-5 centiméter magas, tömbsarkú (vagyis vastag sarkú) modellek nyújtják. Ezekben szinte egész nap intézhetjük a teendőinket, stabil járást biztosítanak. A legnőiesebb darabok a kecses, vékony, 8-9 centiméteres sarokkal készült papucsok. A lábujjközös szandálok is divatban maradtak, ezer a fiatalok nagy kedvencei.

A sál dekoratív kiegészítő

Táskák, kiegészítők. Mert, hogy egy nőnél a divat nem ér véget a cipőnél.

- Igaz, hogy ma már nem „kötelező" a színben, mintában egymáshoz passzoló cipő, táska és egyéb kiegészítő, azonban sokan továbbra is ragaszkodnak ehhez a párosításhoz, ami valóban harmonikus megjelenést biztosít. Idén a virágmintás cipőhöz, színben és mintában azonos táska is készült, és ugyanez gyümölcsmintával is megtalálható. A hatást egy-egy kellemes anyagú, azonos színű, mintájú selyemkendővel fokozhatjuk, amit nagyon jól kihasználhatunk az esti vízparti séták alkalmával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!