Púder Nélkül

2010.12.09. 15:44

Eljött a metroszexuális férfiak korszaka - Maya naplója

A rózsaszín vécédeszka-sokk után újraértékeltem az amerikai autós sráccal kapcsolatos dolgokat: számtalan kérdés fogalmazódott meg bennem.

PLT

Vajon miért macsóskodik kifelé, és miért kislányosodik el, ha nem látja senki? Bár az is lehet, hogy nekem vannak túl retro elképzeléseim arról, milyennek kell lennie egy férfinak. És az bizony nem egyezik azzal, amit a mai divat diktál. Elég, ha  David Beckhamre gondolok, vagy azokra a szépfiúkra, akiket manapság látok a magazinokban. Kiráz a hideg a borotvált mellkasú, szájfényezett, agyonlakkozott hímektől, akik azonban az autó lámpáját sem tudják kicserélni, nemhogy egy rántottát összedobni reggel. Az, hogy egy pasas épp olyan piperkőc a fürdőszobában, mint egy nő, épp annyira imád shoppingolni és legalább annyi ideig tart neki elkészíteni a frizuráját, mint nekem, nem túl meggyőző számomra.

Tudom, eljött a metroszexuális férfiak korszaka, amelyben nincs különbség nő és férfi között, már ami a külsőségeket illeti, csak az a baj, hogy ha eltűnik a női és a férfiszerep, akkor abból megint mi jövünk ki rosszul. Mert akkor mindkét nem feladata a nőkre szakad. Ez már csak így szokott lenni. Ha egyenjogúság van, mindenki azt hiszi, akkor a nők ugyanolyan keményen kell, hogy  helytálljanak a munkaerőpiacon, mint a férfiak, majd otthon tegyék meg ugyanezt. Legyenek közben csodálatosak, az ágyban lenyűgözőek, a konyhában tündérek, a gyerekkel türelmesek. Nem véletlen, hogy annyi frusztrált nő szaladgál az utcákon. Ilyen Klári barátnőm is, aki férfi a munkában, de mire hazaér, átvedlik nővé. Hogy csinálja? Szupervumen?

Üdv: Maya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!