Púder Nélkül

2010.10.07. 06:04

A romantika újra trendi

Divat-e a romantika? A kérdés jogos, főleg, ha olyan világban fogalmazódik meg, amelyben arra sincs idejük az embereknek, hogy magukra gondoljanak vagy összetartsanak egy kapcsolatot.

PLT

A romantika az a fűszer, amely pikánssá teszi a hétköznapokat. Amely felfrissíti, elmélyíti a már meglévő kapcsolatot, amely közelebb hoz egymáshoz két embert. A romantika egy mai nőnek persze egészen mást jelent, mint a húsz, ötven, száz évvel ezelőtt élő társának: a naplemente és a gyertyafényes vacsora ugyanis az első randikon megtörténik. Ezért később már több, már más kell.

A mai nő azonban tudja jól: értékelnie kell minden gesztust, amit egy huszonegyedik századi férfi vonzalma, törődése jeléül gyakorol. Az apró romantikus figyelmességek három szinten működnek:
 
1. Verbálisan: tudatni a másikkal, mit jelent ő nekünk, mennyire vonzódunk hozzá, mennyire becsüljük, szeretjük (a megerősítés mindenkinek erőt ad).

2. Érintés szintjén:
a romantika a férfiak számára egyet jelent a szexszel. A testi érintések, masszázsok, simogatások romantikus hangulatba ringatják a legfeszültebb munkaholistát is... S itt lehet elővenni a nők nagy fegyverét: a szexi stílus (csipkék, selymek) mindig, mindenhol nyerő.
 
3. Élmények szintjén: a szürke hétköznapok megölik a szerelmet, a tudatosan élők épp ezért mindent elkövetnek, hogy időnként közös élményekkel gazdagítsák életüket. Nem kell nagy dolgokra gondolni, a kulcs a spontán programszervezés: egy szombat esti vacsora, koncert, buli, egy hirtelen jött mozi- vagy színházlátogatás, egy csokor virág, egy eddig ismeretlen étel elkészítése (persze közösen, felbontva egy üveg finom bort), vagy bármi, amivel tudjuk, hogy a másiknak örömet okozunk.

Az apró ajándékoknak, figyelmességeknek még a férfiak is örülnek, persze nem ugyanannak, aminek a nő: egy vasárnapra vásárolt sportmagazin vagy egy jegy a kedvenc előadójának fellépésére, csapatának mérkőzésére biztosan betalál! A nők persze ma is örülnek a virágnak, s ezt a pasik  tudják:
-  A legtöbb virágot a harmincas férfiak vásárolják, s persze rózsát visznek leginkább -  meséli a huszonnyolc éves, Sárkeszin élő Trefán Nikolett virágárus. A romantika egyik legjövedelmezőbb üzletága ugyanis, találóan szólva, ma is virágzik.
 - Van most egy férfi, aki minden nap virágot küldet a barátnőjének. Egy másik pedig Svédországból telefonált, hogy a Magyarországon élő édesanyjának csokrot küldessen. Ez is egyfajta romantika...  - mondja bölcsen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!