A HELYZET

2018.02.26. 06:30

Semmit sem tanultak

Néző László

Éppen olyanok, akárcsak a Bourbonok voltak Talleyrand elkoptatott mondása szerint. Semmit sem tanultak, és semmit nem felejtettek. Mármint az unió csúcsvezetői és egyes tagországok állam- és kormányfői. Egészen jól látható, hogy az illegális bevándorlás kezelésére kierőszakolt uniós mechanizmusok, például a kötelező elosztás,

a kvóta egyszerűen ostobaság,

nem működik. Egyes tagországok, köztük Magyarország, eleve elutasították, mások nyilvánvalóan elszabotálták a végrehajtását. A már Európában levő migránsok mennek, amerre akarnak, ahol a legtöbbet kaphatják a legkevesebb erőfeszítéssel. Nem érdeklik őket a kvóták. Merkel asszony s nyomában mások mégis a kvóták betartásához kötné az EU-s pénzek elosztását a következő költségvetési ciklusban. Ráadásul Brüsszelben már állítólag kész a kvótaforradalom, nem elégednek meg az eddigi rendszerrel, hanem állandó elosztási mechanizmust szeretnének bevezetni, hazánkra nézve ez akár tízezernyi migráns kötelező befogadását is jelentené.

Mindeközben Európa népeinek nagyjából elege van ebből az egészből. Kelet-Európának egészen biztosan, de Olaszországtól Dániáig mindenütt elégedetlenek az emberek a menekült­kérdés kezelésével. Merkel országában például már a bevándorlásellenes AfD a második legnépszerűbb párt!

Vajon minek kellene történnie, hogy a migránspárti politikusok megtanulják a leckét: hosszú távon nem lehet és nem érdemes a nép akarata ellenében cselekedni?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!