A HELYZET

2018.02.14. 06:30

Gyurcsány Szentírást tanít

Néző László

Azt régóta tudjuk, hogy a magyar közélet Háry Jánosa, Gyurcsány Ferenc szeret nagyokat lódítani, olyanokat, amikkel legalább bekerül a neve a napi hírfolyamba.

A hazugság kelendő műfaj. Minapi fórumán viszont olyat mondott, amire talán még a Jóisten is felfigyelt. A hazudozásba belebukott politikus ugyanis kormányra kerülése esetén befogná a papok száját, megtiltaná nekik a közéleti megnyilvánulásokat, „megtanítaná őket a Szentírásra”. Az egyházi kérdésekben csalhatatlan DK-elnök (tőle tudjuk, hogy „rendszeresen bérmálkozott”) kirohanását persze nem lehet elég komolytalannak tartani, hiszen oly távol van ő a kormányzástól, mint Makó Jeruzsálemtől, de arra legalább rávilágít, hogyan is képzelik a baloldalon a demokráciát, a szólásszabadságot. Nincs is ebben semmi újdonság, nyolcéves kormányzásuk alatt ez világosan kiderült. Emlékeznek? Gyurcsányt miniszterelnökként megválasztották a világ legrosszabb demokratájának, egy tudományos kutatás szerint pedig a világ egyik legkártékonyabb vezetője volt.

Ma hamvazószerda van, kezdődik a böjti időszak, ilyenkor jó lenne egy kicsit magunkba szállni, megbékélni a világgal. Gyurcsány Ferenc is jobban tenné, ha ostoba, konyakgőzös kampánybeszédek helyett vezeklésül hamut szórna a fejére, s kérné a Jóisten és a magyar emberek bocsánatát. Mert

bű­neink fel- és beismerése nélkül nincs megbocsátás.

Sem az égben, sem a földön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!