A HELYZET

2017.12.20. 06:30

Két páncélos

Néző László

Micsoda szörnyűség! Páncélozott harcjárművekkel (BTR–80) védi a TEK a fővárosi karácsonyi vásárokat – riadoznak egyes publicisták. S ha mindez nem lenne elég, állig felfegyverzett kommandósok is sétálnak a tömegben, nem beszélve az egyenruhás és civil rendőrökről. Mások szerint felesleges az ellenőrzés, csak a gonosz kormányfő így akarja tudtára adni a jónépnek, hogy ő bizony még karácsonykor is rajtuk tartja figyelő tekintetét, s megvédi őket mindentől és mindenkitől. Terrorveszély persze nincs, nem is volt itt soha, mondják, mindez csak színház, parasztvakítás, hogy az emberek féljenek.

Én nem tudom, van-e most éppen terrorveszély, nem vagyok birtokában titkosszolgálati információknak, de az például elgondolkodtatott, amit egy szíriai keresztény pap mondott a minap az egyik rádióban:

nagyon sok ISIS-harcos tért és tér vissza

Európába, s kontinensünknek igenis van mitől félni emiatt. Akik most a TEK láttán sikítoznak, azoknak annak idején illegális migráció sem létezett, amíg át nem rohant rajtuk a történelem. Az mindenesetre biztos, hogy az emberek nem félnek a páncélozott járművektől és a TEK-esektől sem, éppenséggel örülnek, mert biztonságban érzik magukat. Lehet, hogy nem éppen Budapest a terroristák fő célpontja, de azt hiszem, remélem, a biztonsági intézkedéseket látva el is menne a kedvük attól, hogy a magyarok karácsonyába robbantsanak bele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!