Programok

2016.03.12. 15:25

Programok, rendezvények Fejér megyében március 14-től

Tudja meg, mi történik Fejér megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények március 14-től. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

ÁPRILIS 9.

Bella-versmondások

Ötödik alkalommal hirdetik meg a Bella István versmondó versenyt a megye általános és középiskolásainak. Intézményenként egy felső tagozatos, illetve középiskolás versmondót lehet jelölni az április 9-én, szombaton reggel 9 órakor kezdődő vetélkedőre. A verseny helyszíne a székesfehérvári ciszterci gimnázium: ennek címén lehet jelentkezni. A jelentkezőknek egy Bella István-verset és egy szabadon választott, kortárs magyar költő művét kell tudniuk. (Figyelmükbe ajánlják a Hetek csoportját.) A verseny célja: tisztelgés a 75 éve született, Kossuth-díjas költő emléke előtt.

MÁRCIUS 26.

A férfi éke a bajusz

Dinnyés - A Gárdonyi Géza Könyvtár és Kulturális Központ, Dinnyési Templomkert és Hagyományőrző Központ vár minden érdeklődőt A férfi éke című kiállításának megnyitójára március 26-án, délután 3 órára. A kiállítást Haraszti Zsigmond néprajzkutató, a Szent István Király Múzeum munkatársa nyitja meg. Lesz bajszos kézműveskedés is, valamint uraknak, ifjaknak igény szerint borbély igazítja meg a szőrzetét a helyszínen. A fiatal néprajzkutató maga is 14 éves kora óta folyamatosan dús arcszőrzetet visel, legtöbbször bajuszt és szakállat egyszerre. A kiállítás május 1-ig látogatható.

MÁRCIUS 23.

Múltunk a honfoglalásig

Gárdony – A Nemzedékek Házában tart előadást március 23-án 17 órától Surányi Dezső egyetemi tanár, az MTA doktora A természeti kép változásai a magyar nép vándorlása során, múltunk a honfoglalásig: vegetációtörténet és hitvilág címmel.

MÁRCIUS 22.

Életet jelentő kincsünkről, a világnapon

Rácalmás - A víz világnapjához kapcsolódóan meghirdetett rajzpályázat legszebb alkotásaiból nyílik kiállítás. A Magyar Hidrológiai Társaság Dunaújvárosi Területi Szervezetének rendezésében idén is megemlékeznek éltető kincsünk, a víz világnapjáról. A szervezet idén is meghirdette rajzpályázatát az általános iskolások részére, „A víz, mint élőhely” címmel, amelyre a rácalmási diákok számos alkotással neveztek be. A rajzpályázatra beküldött legszebb munkák alkotják annak a kiállításnak az alapját, amelynek megnyitója március 22-én, kedden 11.30 órakor lesz Rácalmáson a Jankovich Miklós Általános Iskolában. A tárlatot megnyitja Márta István igazgatóhelyettes, köszöntő beszédet mond Schrick István polgármester.

A bulimiáról lesz szó a szülők akadémiáján, a Tópartiban

Székesfehérvár - Március 22-én, kedden 17 órakor Bulimia nervosa címmel folytatódik a Szülők Akadémiája a Tóparti gimnáziumban. Az előadó Molnár Andrea pszichiáter adjunktus, aki a falási rohamokkal járó kényszerbetegségről, annak tüneteiről beszél.

MÁRCIUS 21.

Gyakorlati tanácsok

Dunaújváros – Beszélgetésre várják az érdeklődőket Takácsné Csór Marianna logopédussal március 21-én (hétfőn) 18 órakor a József Attila Könyvtár előadótermében. A Beszélj bátran című kötet szerzője gyakorlati tanácsokkal látja el az érdeklődőket. Módszereit az agyi érkatasztrófán átesett betegek hozzátartozói és szakemberek is hasznosíthatják. „Az agyi érkatasztrófával járó betegségek egyre nagyobb számban fordulnak elő stresszes éltünkben. Lassan mindenki környezetében van egy ismerős, vagy családtag, aki átesik valamilyen életvitelét megváltoztató betegségen” – mondta el a kötetről Kovács Bettina Szent Pantaleon Kórház munkatársa.

Lányokról, asszonyokról, utazásokról a könyvtárban

Székesfehérvár - Március 21-én, hétfőn 15 órakor a Vörösmarty Mihály Könyvtár Pedagógiai Szakkönyvtárában (III. Béla király tér 1.) Lányok, anyák, utazások címmel író-olvasó találkozót rendeznek Zilahy Ágnessel.

Magony Imre vetítéssel egybekötött előadása

Székesfehérvár - Március 21-én, hátfőn 18 órakor kezdődik a Vörösmarty Mihály Könyvtár Széna téri Tagkönyvtárában Székesfehérvár szobrai címmel Magony Imre könyvtáros, író vetítéssel egybekötött előadása.

MÁRCIUS 20.

Keresztút a Maroshegyen, koncert a Budai úton

Székesfehérvár - Vasárnap 15 órakor virágvasárnapi keresztutat tartanak a Maroshegyen, a Szent Kristóf templomnál. Az egyes stációkat a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda óvodásai jelenítik meg, az elmélkedéseket a gyermekek szülei, nagyszülei mondják. A zenei szolgálatot Virág György Barnabás, illetve a JUK együttes vezetésével az óvodapedagógusok adják. A virágvasárnap alkalmából, 16 órakor a Budai úti református templomban koncertet ad a Székesfehérvári Helyőrségi Zenekar és Szabó Miklós alezredes. Vezényel Mergl Róbert százados.

MÁRCIUS 19.

Vállalkozók napja

Rácalmás - A Vállalkozók Rácalmásért Egyesület figyelemre méltó programot kínál a vállalkozóknak, azoknak, akik szeretnék megismerni a helyi vállalkozásokat, vagy csupán egy kellemes délután szeretnének eltölteni a Jankovich-kúriában. A Vállalkozók napja március 19-én 13 órakor kezdődik. Az érdeklődők megismerkedhetnek a kisváros leendő sportcsarnokának terveivel, a helyi kistermelőkkel, az elektromos autózással, a szakmabeliek a számlázási programok idei változásairól tudhatnak meg mindent. A sztárvendég Szalay Balázs Dakar-versenyző lesz.

József-napi gólyavárás

Dinnyés – József-napi gólyavárásra és vízimadár-túrára invitálnak mindenkit a Dinnyési-fertőre. A Rózsa utca – Rákóczi utca sarkán, a gólyafészek alatt lesz a gyülekező szombaton 9 órakor.

MÁRCIUS 18.

Örök ám a szerelem

Dunaújváros  – Előre szólunk rovatunk jelenti: újabb nagy dobásra készül a Művész Jazz Club, amely ezúttal alkalmi nagytermében, a Bartók aulában várja majd a műfaj szerelmeseit. Március 18-án este 21 órától műsoron a Balázs Elemér Group Örök szerelem című új lemezének bemutató koncertje a Sound Kamarazenekar közreműködésével.

Török Ádám és a Mini Trió

Dunaújváros  – Ismét egy legendás csapatot köszönthetnek a rajongók március 18-án, jövő héten pénteken este a Munkásművelődési Központ Music Clubjában. A koncertsorozatban ezúttal Török Ádám és a Mini Trió örömzenéjét kínálja este hét órától az MMK színháztermében. A csapattól ezúttal is remek örömzenlééssel szórakoztatja majd a közönséget.

Rendezvény

Szabadbattyán, 16.30 óra: Hozd el kedvenc társasodat! Társasjáték-nap játékos kedvű családoknak, gyerekeknek és felnőtteknek a művelődési házban.

MÁRCIUS 17.

Kiállítás

Cece, 10 óra: A Csók István-emlékház állandó kiállítása szerdától szombatig 10 és 18 óra között látogatható.

Polgárdi, 10 óra: Mini Galéria a városi könyvtárban. Kiss Margit Róza húsvéti gyűjteményének kiállítása április 8-áig tekinthető meg.

Szabadbattyán, 8 óra: A Gorsium Művészeti Szakközépiskola diákmunkáiból összeállított kiállítás április elejéig látható a Batthyány Lajos Általános Iskola galériájában.

Szabadbattyán, 10 óra: A Pallay Alkotókör tavaszi kiállítása április elejéig látogatható a művelődési házban.

Rendezvény

Sárbogárd, 14 óra: Mozgó Mozi a művelődési központban. Snoopy és Charlie Brown: a Peanuts film (3D). 16 óra: Alvin és a mókusok: A mókás menet. 18 óra: Deadpool. 20 óra: A visszatérő (háromszoros Oscar-díjas film).

MÁRCIUS 16.

Képviselői fogadóóra 

Dunaújváros – Tóth Kálmán a 9-es körzet önkormányzati képviselője 2016. március 16-án, szerdán 17:30 órától képviselői fogadóórát tart az Arany János Általános Iskolában (Március 15. tér 5.). 

MÁRCIUS 15.

Alsószentiván, 18.45 óra: 1848–1849. Ünnepi megemlékezés és műsor, fáklyás felvonulás az általános iskolától a községházáig.

Kőszárhegy, 10 óra: Ünnepség a forradalom és szabadságharc emlékére a művelődési házban.

Lepsény, 16 óra: Megemlékezés az 1848-as kopjafánál és a Nemzetőr-emlékműnél.

Nádasdladány, 17 óra: Az iskolások ünnepi műsora a közösségi házban, majd fáklyás felvonulás a Hősi-emlékműhöz, koszorúzás.

Polgárdi, 15 óra: Tisztelet a bátraknak! Megemlékezés és koszorúzás a Batthyány ligetben.

Sárbogárd, 18.30 óra: Fáklyás megemlékezés a Hősök terén és a Petőfi-emléktáblánál, beszédet mond Sükösd Tamás polgármester. Közreműködik a Huszics Vendel Kórus, a Sárbogárdi Fúvószenekar és a Petőfi Sándor Gimnázium számos diákja.

Tác, 8.30 óra: Ökumenikus közös könyörgés a református gyülekezeti teremben. 9 óra: Ünnepi megemlékezés az emlékműnél, majd ünnepi műsor a tornacsarnokban.

Történelmi emlékező

Dunaföldvár – A március 15-i ünnepség  tíz órakor kezdődik a Városi Művelődési Központban, ahol beszédet mond Horváth Zsolt polgármester. Ezt követően történelmi emlékező műsort láthatnak az ünneplők a Beszédes József Általános Iskola hatodik osztályos diákjainak előadásában, dr. Csuporné Suplicz Andrea tanárnő rendezésében. Majd a Kossuth téri 1848-as emlékműnél negyedikes diákok énekével és koszorúzással ér véget a megemlékezés.

Ünnepség az emlékműnél

Dunaújváros – A Dunaújvárosi Megyei Jogú Város önkormányzata által szervezett ünnepi megemlékezés az ’48-as emlékműnél március 15-én,10 órakor kezdődik.

A helyiekre emlékeznek

Rácalmás - A Rácalmási Városvédő Egyesület koszorúzással emlékezik délelőtt a ’48-49-es forradalom és szabadságharc helyi hőseire. Az egyesület vezetői és tagjai megkoszorúzzák a szabadságharcban közreműködő Hattyufy Kristóf, Márkus István és Rode Nepomuki János sírját a rácalmási temetőben. Március 15-én, délelőtt 10 órakor találkoznak a Jankovich-kápolnánál, hogy rövid megemlékezés után fejet hajtsanak a síroknál.

MÁRCIUS 14.

Fáklyával vonulnak fel

Előszállás – Az ünnepi műsor 18 órakor kezdődik a művelődési házban. Műsort ad az iskola 7. osztálya, beszédet mond Farkas Imre polgármester. Utána gyertyás felvonulás indul, a Petőfi-szoborhoz, a koszorúzás helyszínére.

A műsor után koszorúznak

Kulcs – A megemlékezés 16.30 órakor kezdődik a községháza dísztermében. Ünnepi beszédet mond Jobb Gyula polgármester. A műsorban részt vesznek az iskola harmadikosai és Csuhai Gyuláné. Utána koszorúzás a Kossuth-szobornál.

Könyvbemutató is lesz

Rácalmás – Rácalmás ünnepi megemlékezése kávéházzal kezdődik 14 órakor a művelődési házban. 15 órától könyvbemutató, 16-tól koszorúzár, 17 órától színi előadás lesz.

AZ ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉS PROGRAMJAIÉRT KATTINTSON

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!