Programok

2016.07.03. 13:07

Programok, rendezvények Fejér megyében július 4-től

Tudja meg, mi történik Fejér megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények július 4-től. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

JÚLIUS 13.

Fatimai engesztelés

Vaspör - A Vaspörhöz tartozó, Nagyboldogasszony tiszteletére felszentelt pusztacsatári kegytemplomban, valamint  a hozzá tartozó területen a hagyományos Fatimai engesztelésben lehet részük a híveknek július 13-án, szerdán. Az engesztelés 17 órakor, a szentmise 18 órakor kezdődik. Gyónásra az engesztelés teljes ideje alatt lehetőség lesz a helyi plébánosnál, Mikolás Attila atyánál.

JÚLIUS 7.

Nemzedékek párbeszéde

Székesfehérvár - Folytatódik a Harmonia Albensis, a templomi koncertek sora. Július 7-én, csütörtökön 19.30 órakor a Szent Imre-templomban Nemzedékek párbeszéde címmel rendezik Karasszon Dezső orgonahangversenyét. Közreműködnek az orgonaművész gyermekei, Karasszon Eszter és Karasszon Dénes gordonkaművészek. A műsorban J. S. Bach, Mendelssohn-Barholdy, Lendvay Kamilló, Julius Klengel és Gárdonyi Zoltán művei hangzanak el.

Beragyogta a világot

Székesfehérvár - Beragyogta a világot címmel Varsányi Katalin Árpád-házi Szent Erzsébet kegyhelyekről szóló fotóiból rendeznek kiállítást a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A tárlatot július 7-én, csütörtökön 16.30 órakor Spányi Antal megyés püspök nyitja meg.

A Kondor Kör kiállítása

Székesfehérvár - Július 7-én, csütörtökön 18 órakor nyitják meg a Kondor Kör Énidők című kiállítását A Szabadművelődés Házában. A tárlaton Mihályi Erika, Pinke Miklós, Szűts Angéla és Schrenk Rita Anna munkáit tekintheti meg a közönség. A kiállítást Dusán, a modell ajánlja az érdeklődők figyelmébe.

JÚLIUS 4.

Évadzáró koncert, vendégekkel

Székesfehérvár - A Vox Mirabilis kamarakórus évadzáró koncertet tart hétfőn 19 órakor a Krisztus Király-templomban. A meghívott vendég a 15 éve alakult soproni Kórus Spontánusz. Az énekegyüttes tagjai az elmúlt években megmérettették már magukat nemzetközi versenyeken: a 2008-as grazi Kórusolimpián elért 2. helyezésükre (aranydiplomával) és 5. helyezésükre (ezüstdiplomával) méltán büszkék, mint ahogy arra is, hogy 2014-ben újra neveztek az akkor Rigában megrendezett Kórusolimpiára, ahol ismét ezüst- és aranydiplomát kaptak. Karnagyuk, Kocsis-Holper Zoltán 2015-ben, Torinóban a Fiatal karvezetők 8. nemzetközi versenyén 2. helyezést ért el, valamint különdíjat kapott. Repertoárjukban egyházi és világi művek egyaránt szerepelnek, bármilyen zenei korszakból, többféle nyelven. Saját rendezésű koncertjeikkel Sopron városának jelentős zenei résztvevői. A Vox Mirabilis kamarakórus az elmúlt évben elért eredményeiért ad hálát és énekel a közönségnek. A műsorban eddig még nem hallott, különleges kortárs darabok is helyet kapnak.

KIÁLLÍTÁSOK

Bartók Kamaraszínház Aula galéria: Móder Rezső A Todósokkknak tudományosan kiállításciklus újabb tárlata látogatható augusztus 27-ig.

Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara Kamara Galéria: DUE-ART arc-képek kiállítása látható július 14-ig.

Duna Ökoturisztikai Központ, Rácalmás: A helytörténeti, halászati és Afrika kiállítás az intézmény nyitva tartási idejében, keddtől péntekig 10-16-ig, szombaton 13-16-ig látogatható.

Dunaföldvár Berze-Nagy Ilona Városi Könyvtár: Így látok ÉN címmel fotókiállítás látható a könyvtár nyitva tartási idejében.

Dunaföldvári várudvaron található Ispánház: Láthatatlan kapocs című kiállítás augusztus 28-ig látogatható hétfő kivételével naponta 10-18 óra között.

Intercisa Múzeum: Állandó kiállítás - Dunaújváros története az őskortól az 1970-es évek közepéig. Időszakos kiállítás: Házi szappanytól az arckenőcsig. Paraszti tisztálkodás - polgári divat címmel látható kiállítás szeptember 2-ig.

Nyitvatartás: keddtől péntekig 10-16 óráig. Minden hónap első vasárnapján pedig 14-18 óráig ingyenes a belépés az érdeklődők számára.

ESEMÉNYEK

Munkásművelődési Központ: Rejtvényfejtők Klubja 16-18 óráig a fszt. 209-es teremben. Rosti Pál Fotóklub 18-20 óráig a 106-os teremben (minden hó első és harmadik hétfőjén). Anonim Alkoholisták Klubja 18-20 óráig a 211-es teremben. Horvátok és Szerbek Dunaújvárosi Egyesülete 17-18 óráig a 203-as teremben. Sakk Kör 16-20 óráig a 105-ös teremben. Mah-Jong Klub 17-21 óráig a 011-es teremben. Barcsay Képzőművészeti Stúdió 15-19 óráig a 102-es teremben. Vakok és Gyengén látók Írisz Klubja 15-17 óráig a 207-es teremben (minden hó első és harmadik hétfőjén). Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület 16-18 óráig a 106-os teremben (minden hó első és második hétfőjén). Siketek és Nagyothallók Dunaújvárosi Csoportja a 207-es teremben.

József Attila Könyvtár: Nyitva tartás: felnőttkönyvtár: 10.00-18.30 óráig, a gyermekkönyvtár: 10.00-18.00 óráig látogatható. Béke fiókkönyvtár: 1300-18.00 óráig várja az érdeklődő látogathatókat.

VALLÁS

Görög katolikus: 18 órakor szent liturgia.

Római katolikus: 18 órakor mise a Krisztus Király Főtemplomban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!