Programok

2014.01.05. 23:58

Programok, rendezvények Fejér megyében január 6-tól

Tudja meg, mi történik Fejér megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények január 6-tól. Böngésszen, és válogasson!

feol-duol

JANUÁR 18.

Újévi táncházra készülnek

Székesfehérvár - A Galiba zenekar újévi táncházzal várja az érdeklődőket január 18-án, szombaton a Táncházban. 17 órától Kneifelné Laczkó Kriszta vezetésével a gyermekeket várják játszóházzal, 19 órától Molnár Gábor magyarpalatkai táncot tanít felnőtteknek is. 20.30-kor táncházi mulatsággal várják az érdeklődőket.

 

JANUÁR 17.

Nemez ékszerek készítése

Székesfehérvár -  Vidák Anna nemezkészítő iparművész, a népművészet fiatal mestere tart előadást a nemez ékszerek készítéséről január 17-én, pénteken, 15 órától Mezőfalván, a Kiss Kálmán Művelődési Házban. Az előadás-sorozatot a Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat-dunántúli Regionális Társasága és a Fejér Megyei Művelődési Központ szervezi Fejér megyei amatőr kézműves alkotóközösségek és érdeklődők számára.

 

JANUÁR 16.

Évszázadok hagyománya

Székesfehérvár – Ifj. Fazekas István nádudvari keramikus alkotásaiból nyílik kiállítás a Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Házában. A megnyitó január 16-án, csütörtökön, 17 órakor lesz, a Művészetek Háza kiállító termében. A népi iparművész alkotót és a február 9-ig látogatható tárlatot Molnárné Tamás Anetta, a Fejér Megyei Népművészeti Egyesület elnöke ajánlja a közönség figyelmébe. A Fazekas család tagjai az 1700-as évek óta őrzik, ápolják a fekete cserép kultúráját, amelynek készítési módja az évszázadok alatt az agyagbányászástól az égetésig változatlan maradt.

Kiállítás a Forrás Galériában

Székesfehérvár - Nemes István kiállítása január 16-án, csütörtökön, este 18.30-kor nyílik meg a Vörösmarty Színház Forrás Galériájában. A tárlatot Borszéki Boglárka író, a festőművész múzsája nyitja majd meg. A kiállítás február 17-éig lesz látogatható.

 

JANUÁR 15.

Lakossági fórum a Vízivárosban

Székesfehérvár - Lakossági fórumra várják a Vízivárosban élőket. Az idei év terveiről is tájékoztatják a választókerület polgárait a január 15-én, szerdán 18.00 órakor kezdődő fórumon.

 

JANUÁR 12.

A doni hősökre emlékeznek

Gárdony - Várják a helyieket közös megemlékezésre január 12-én 16 órakor a gárdonyi katolikus temető melletti hősi emlékműnél . Emléktűz gyújtásával tisztelegnek a Don-kanyarban hősi halált halt honfitársak emléke előtt. A megemlékezésen közreműködik az Alborada vegyeskar, Oláh János elő-adóművész. A katolikus egyház részéről Páli Balázs plébános atya, a református egyház részéről Karl Melinda tisztelendő asszony.

Emléktűz-gyújtás Pákozdon

Pákozd - Az urivi áttörés 71. évfordulója alkalmából kegyeleti emléktűz-gyújtást tartanak Pákozdon. 2014. január 12-én (vasárnap) 18 órakor a Don-kanyar Emlékkápolnánál tisztelegnek a második világháború magyar hősei előtt.



JANUÁR 11.

Gátra kulcsiak! Segítőket várnak

Kulcs - A Szabó család nagyszerű kezdeményezése nyomán nagy rendrakásos bográcsozás lesz január 11-én, szombaton 10 órától a  kőgátnál! Várják a segítőket!

A Kulcson élő Szabó László azt mondja:
- Sétáltunk a Duna-parton, szerettünk volna bemenni a kulcsi kőgátra, mert kedvező volt a vízállás, de nagyon akarni kellett volna az átjutást, olyan mennyiségű uszadékfa és hordalék halmozódott ott fel, ami szörnyű.

Szabóék gondoltak egyet: összeszedik a fákat, a tüzelőnek alkalmasat rászorulóknak ajánlják fel, a hordalékot pedig elégetik. Az akció mellé álltak a horgászok és más civil szervezetek. Bográcsos étekkel, teával és forralt borral várják a segítőket! Örömmel várnak fuvarost is, aki elszállítaná a rászorulóknak az összegyűjtött uszadékfát.

Vándorok Táncszínház

Sárbogárd - 18 óra: A Vándorok Táncszínház (balett, nemzetek táncai, társas táncok, modern tánc) bemutatkozó előadása a József Attila Művelődési Központban. A produkció egyben toborzó is a táncszínház újonnan alakuló csoportjába.

 

JANUÁR 9.

Nagy Ivett szólóestje

Székesfehérvár – Nagy Ivett hegedűművész szólóestjét hallhatják a zenebarátok január 9-én, csütörtökön, 18 órakor a Szent István Művelődési Házban, az intézmény új hangversenysorozatának keretében. A várhatóan nagyböjtig tartó sorozat bevételét a művelődési ház új hangversenyzongorájának megvásárlására költik.

JANUÁR 6.

Móder Rezső kiállítása

Székesfehérvár – A Szabadművelődés Házában január 12-ig még láthatják az érdeklődők Móder Rezső dunaújvárosi mobilszobrász, festőművész, grafikus, fémzeneszerző, objektversíró, performer kiállítását.

DUNAÚJVÁROS - KIÁLLÍTÁSOK

Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza, Aula Galéria: Makhult Gabriella grafikusművész Papír- és linómetszetek karácsonyról, királyokról, sárkányokról, madarakról, sivatagokról, erdőkről és csillagokról című kiállítása látható a hónap végéig.

Kamara Galéria: Év végi összegző kiállítás, az év folyamán kiállításon szereplő művészek alkotásaiból január 7-ig.

Kortárs Művészeti Intézet: (ICA-D) Kósa János festőművész kiállítása. Megtekinthető 2014. január 31-ig 10-18 óra között (zárva: vasárnaponként)

Duna Ökoturisztikai Központ, Rácalmás: A helytörténeti, halászati és Afrika kiállítás az intézmény nyitva tartási idejében, keddtől péntekig 10-től 16-ig, szombaton 13-16-ig.

Intercisa Múzeum: Állandó kiállítás – Dunaújváros története az őskortól az 1970-es évek közepéig. Megtekinthető a múzeum nyitva tartási idejébenkeddtől péntekig 10-16 óráig .Széchenyi Gimnázium, Szivacs Galéria: Gimisokk - tíz fiatal alkotó műve kapott helyet a földszinten, míg a tetőtérben az intézmény múltját feldolgozó kiállítás látható.

DUNAÚJVÁROS - ESEMÉNYEK

Munkásművelődési Központ: Rejtvényfejtők Klubja 16-18 óráig a fszt. 209-es teremben. Rosti Pál Fotóklub 18-20 óráig a 106-os teremben (minden hó első és harmadik hétfőjén). Anonim Alkoholisták Klubja 18-20 óráig a 211-es teremben. Horvátok és Szerbek Dunaújvárosi Egyesülete 17-18 óráig a 203-as teremben.

Sakk Kör 16-20 óráig a 105-ös teremben. Mah-Jong Klub 17-21 óráig a 011-es teremben.Barcsay Képzőművészeti Stúdió 15-19 óráig a 102-es teremben. Vakok és Gyengén látók Írisz Klubja 15-17 óráig a 207-es teremben (minden hó első és harmadik hétfőjén). Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület 16-18 óráig a 106-os teremben (minden hó első és második hétfőjén). Siketek és Nagyothallók Dunaújvárosi Csoportja a 207-es teremben (minden hónap első és harmadik hétfőjén).

József Attila Könyvtár: Nyitva: a felnőttkönyvtár 10-18.30 óráig. A gyermekkönyvtár 10-18 óráig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!