Programok

2013.12.08. 19:32

Programok, rendezvények Fejér megyében december 9-től

Tudja meg, mi történik Fejér megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények december 9-től. Böngésszen, és válogasson!

DECEMBER 26.

Karácsony a száztagúval

Székesfehérvár - Karácsony másodnapján, december 26-án 19 órától a Magyar Örökség-díjas 100 Tagú Cigányzenekar sztárzenekara ad ünnepi koncertet a Vörösmarty Színházban. A világhírű együttes mindenkinek felejthetetlen és felhőtlen szórakozást ígér.

 

DECEMBER 22.

Adventi koszorúünnep

Adony - A művelődési házban december 22-én délután négy órától rendezik meg a hagyományos adonyi ünnepi műsort Adventi koszorú címen. Ebben közreműködnek az óvodások, iskolások, és a városi művészeti csoportok. A közreműködők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Gyógykezelésre fordítják majd

Velence – A Sz-Épülő Velencét Egyesület adománygyűjtő adventi programját Szomor Csongor gyógykezelésének támogatására hirdeti. December 22-én, vasárnap 12 órától a katolikus plébánián várják azokat, akik  segítenének a családnak egy tál sütemény sütésével. A süteményeket 10 órától fogadják,  12 órától kezdődik a vásár, amelyen az  édességek mellett forralt bor, velencei festett bögrében vásárolható karácsonyi puncs, tea, virsli is színesíti a kínálatot.  A templomban 17 órától  koncert lesz.

 

DECEMBER 18.

Óvodai karácsony

Előszállás - December tizennyolcadikán a Patakparti Óvoda Cinege csoportja mutatja be műsorát, majd előkerülnek a fa alól a meglepetések, elkezdődik az ajándékozás.

 

DECEMBER 17.

Jót tenni jó

Előszállás - A Patakparti Óvodában az óvodások egy része különleges esemény részese lehet december 17-én is: Jót tenni jó – tartják Előszálláson is, és úgy döntöttek, karácsonyi műsorral lepik meg a Nyugodt Évek Idősek Otthonának lakóit. Közben készülnek a karácsonyi díszek, mézeskalács illata lengi be a termeket, a nagycsoportos szülőket pedig titkos ajándékkészítő estre várják hamarosan.

DECEMBER 15.

Polgárdi, 17 óra: Adventi gyertyagyújtás a református templomban, a Széchenyi általános és művészti iskola 4.a osztályos diákjainak ünnepi műsora.

Szabadbattyán, 17 óra: Adventi gyertyagyújtás, a katolikus és református egyház ünnepi műsora a művelődési házban.

 

DECEMBER 14.

A sütit ajándékra cserélik

Székesfehérvár - Adománygyűjtés, éneklés, flasmob és városismereti verseny – többek között ezekkel a programokkal készül a Diáktanács december 14-re. A mulatság délelőtt tíz órakor kezdődik Fehérvári Civil Központban, a Kaptár Ifjúsági Irodában egy kézműves foglalkozással – elsősorban az általános iskolásoknak – illetve egy zenés, éneklős programmal, amire már a középiskolásokat is invitálják a szervezők. Ugyanebben az időpontban a Diáktanács tagjai egy adománygyűjtési akcióra indulnak a belvárosba, ahol sajátkészítésű mézeskalácsaikat cserélik különböző játékokra. A gyűjtött adományokat később a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központnak ajándékozzák.Délután egy városismereti versennyel folytatódik a nap, amelyre a csapatok előzetesen december 11-ig jelentkezhetnek, a Székesfehérvári Diáktanács facebook oldalán. Az eseményt egy karácsonyi hangulatot idéző flashmobbal zárják, a Zichy színpad előtti téren, amelyre minden táncoslábú fehérvárit sok szeretettel várnak.

Ajándék: gyűjtik a játékot

Rácalmás - Az önkormányzat vezetői széppé és boldoggá szeretnék tenni azoknak a gyermekeknek is a karácsonyát, akik segítség nélkül nem kapnának ajándékot. Rácalmás város idén is Szeretet Karácsonyt rendez a kisvárosban élő tizennégy éven aluli, szociális ellátásban részesülő gyermekek számára. A rendezvény december 14-én lesz a Jankovich-kúriában. Az ünnepségre a Rácalmási Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat adományokat gyűjt, hogy a felajánlott holmikból szeretetcsomagokat készíthessenek a rendezvényre meghívott gyermekeknek. A szolgálat irodája a régi városháza épületében van, ahol örömmel fogadnak minden felajánlást, de különösen örülnének: jó állapotú könyveknek, játékoknak, kifestőknek, színes ceruzáknak, tollaknak, festékeknek, tolltartóknak, táskáknak, édességeknek, (cukor, csoki, keksz), fiú, lány ruháknak, labdáknak, társasjátékoknak, kerékpároknak. A családgondozók hétfőn reggel nyolc órától délig, szerdán tíztől délután ötig, pénteken szintén reggel nyolctól délig várják az adományokat.

A település karácsonya

Pákozd  – December 14-én, szombaton  15 órától a helyi művelődési ház előtt a Pákozdi Kulturális Egyesület rendez falukarácsonyt, ünnepi műsort. Azt követően a nagyváradi színház két vezető művésze, Molnár Júlia és Kiss Csaba ad gálaműsort. A településen egyébként folytatódik a karácsonyi adománygyűjtő akció is.

Lepsény, 16 óra: Gyertyagyújtással egybekötött ökumenikus adventi irodalmi délután a művelődési házban Szűcs-Nagy Kinga református lelkésszel, Szűcs Sándor református teológussal, Récsei Norbert katolikus helyettes plébánossal, Bezzeg János költővel és Németh Györgyi lelkipásztori munkatárssal.

Polgárdi, 17 óra: Újraélesztő készüléket adományoznak a polgárdi sportegyesület utánpótlás korú labdarúgóinak, karácsonyi ünnepség a művelődési házban.



DECEMBER 13.

Zenekar az árokból

Dunaújváros - December 13-án este hét órától a Munkásművelődési Központ Music Clubjában lép színpadra az utóbbi évek egyik legkellemesebb zenei meglepetése a Band in The Pit névre hallgató formáció. A Késmárky Szabolcs, Schneider Vilmos és Prókai Norman István alkotta együttes egyedi hangzás világgal és engesztelhetett stoner rakendroll folyammal ajándékozza meg szaporodó hallgatóságát.

Charlie a sztárvendég

Dunaújváros - Sztárvendége lesz a dunaújvárosi karácsonyi vásárnak december 13-án : Horváth Charlie lép színpadra este fél héttől!

Kósa János: Jövőkép makett

Dunaújváros - Decembert 13-án új kiállítással jelentkezik a Kortárs Művészeti Intézet. Kósa János festőművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem adjunktusa és Festő-tanszékének vezetője. A művész által válogatott anyag a KMI kiállítótereiben elkülönülve, több ciklusra tagolva enged bepillantást az immár több mint két évtizedes életműre.

Polgárdi, 15 óra: Szöszmötölő játszóház, gyöngyfűzés a városi könyvtárban.

 

DECEMBER 12.

Óvodanap

Előszállás - A Patakparti Óvodában december 12-én 9-től 14 óráig a felnőttekről szól majd az óvodanap. Az intézmény ugyanis egy ragyogó továbbképzést szerevezett, melyen a népi gyermekjátékok tanításához kapnak sok gyakorlati ismeretet. A környékbeli óvodapedagógusok térítésmentesen vehetnek részt a programon, amely erősíti az óvodapedagógusok jó kapcsolatát, s a tapasztalatcserét.

 

DECEMBER 11.

Közös kiállítás

Székesfehérvár - A Vörösmarty Társaság Áron Nagy Lajos Művészetbarát Köre közös kiállítást rendez. A Vörösmarty Társaság Áron Nagy Lajos Művészetbarátok Köre közös kiállításának megnyitójára várják az érdeklődőket december 11-én, szerdán délután öt órakor a Vörösmarty Terembe. A tárlaton Bajkai Braun Géza, Csík László, Dienes Ottó Imre, Fekete Anna, Gálné Pék Eszter Anna, Halmay Tivadar, Karóczkay Ottó, Kocsis Balázs, Miklós János, Pappné Maklári Éva, Revák István, Revák Katalin, Szabó Rózsa, Szakál Antal, Szűcsné Novák Mária, Szünderné Havasi Erzsébet, Takács Antal, Takácsné Kincer Györgyi, Várkonyi Gábor és Zsebők Lajos alkotásai láthatók. A kiállítást megnyitja Lakner József.

Utalványok, pótlólag

Székesfehérvár - A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak számára a novemberben esedékes Erzsébet-utalványokat pótlólagosan decemberben adják át – tájékoztatott a város jegyzője. Az utalványokat december 11-én, 16 és 19 óra között vehetik át a jogosultak a Tolnai utca 16. szám alatti Gyermekjóléti Központban.

Lakossági fórum

Dunaújváros - A városi közgyűlés december 11-én szerdán 15.30 órától közmeghallgatást tart a 2014. esztendei költségvetési és városfejlesztési terv koncepciójáról. A helyszín a polgármesteri hivatal „A" épületének földszinti díszterme lesz.

Városvédők közgyűlése

Rácalmás - A Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület közgyűlést tart december 11-én, szerdán 16 órától a művelődési házban. Egyetlen napirendként a civil szervezet alapszabályának módosításáról döntenek a résztvevők.

 

DECEMBER 10.

A 200. Hétvezér Est következik

Székesfehérvár - Tóth Ferenc agrármérnök, egyetemi tanár lesz a Fejér Szövetség jubileumi, 200. Hétvezér Estjének vendége december 10-én, kedden a Királykút Emlékházban. Az előadóval tavaly júniusban már találkozhatott a fehérvári hallgatóság, amikor egy sikeres előadás keretében a kamatrabszolgaság kérdéseit tárta fel, érdekes, bibliai időket felidéző adatokkal, közérthető formában. Mostani előadásában a „nagy leleplezéseket" fogja elemezni, amelyek egymást érik napjainkban

István, a szent király

Székesfehérvár - Az István, a szent király című tanulmánykötetet és kiállítási katalógust mutatják be december 10-én, kedden, 15 órakor a Szent István Művelődési Házban. Köszöntőt mond Spányi Antal megyés püspök. Az új kötetet Szűcs György, a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria tudományos főigazgató-helyettese mutatja be az érdeklődőknek.

Városalapítók évbúcsúztatója

Dunaújváros - Vidám évbúcsúztató batyubálra hívja tagjait és barátait Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete december 10-én, kedden, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola helyiségeibe. Mint meghívójukban írják: ételt, italt mindenki hozzon magával – a zenéről és a jó hangulatról az egyesület tagjai gondoskodnak!

Előadás tokaji borokról

Dunaföldvár - A népszerű tudomány előadássorozat következő rendezvénye december 10-én, este hat órakor lesz a művelődési központban. Bacsó András, a Tokaj Oremus Pincészet borásza tart kóstolóval egybekötött előadást.

Pánsíp koncert lesz kedden

Előszállás - Kegye János pánsíp művész koncertjében gyönyörködhet a hallgatóság december 10-én a Kossuth Lajos Művelődési Házban. A belépés díjtalan, mindenkit szeretettel várnak a szervezők a szomszédos településekről is.

 

DECEMBER 9.

Könyvbemutató a múzeumban

Székesfehérvár - Lukács László: Ezer év gyöngye – A magyar történeti néphagyomány című könyvét Nagy Veronika néprajzkutató (Hetedhét Játékmúzeum) mutatja be december 9-én, 16 órakor a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületében.

Fogadóórát tart Deák Lajosné

Székesfehérvár - Fogadóórát tart  december 9-én, hétfőn 17.00 és 19.00 óra között Deák Lajosné a Királykút Emlékházban, ahol jelen lesz Botos László körzeti megbízott is.

Irodalmi est a Bartókban

Dunaújváros - A Vendégségben elnevezésű bartókos sorozat következő vendég Darvasi László író lesz hétfőn este. A Bartók Kamaraszínházba látogató érdeklődők rendhagyó irodalmi esten ismerkedhetnek meg Darvasi László íróval, aki írásművészete emberi tévelygésekkel, kudarcokkal és örömökkel teli, egyszerre hétköznapi és különös alakjainak sorát vonultatja fel. Novelláiban, tárcáiban, regényeiben, drámáiban egyaránt érvényre jut mondatainak szépsége és fájdalma, mindenek feletti igazsága. Elemi erejű, artisztikus, egzisztenciális színezetű elbeszélői vágya az életet történetté, a történetet életté változtatja.Az írodalmi estre ingyenes a belépés. A Vendégségben előadás december 9-én, hétfőn 18 órakor kezdődik a Bartókban. Szerkeszti a pedagógus Gyöngyössy Csaba, a Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola igazgatója, közreműködik Kiss Attila. Várják az érdeklődőket.

Ünnepi forgatag

Dunaújváros - December 9-én nyitja meg kapuit az idei karácsonyi vásár a Dózsa Mozi előtti téren, ahol hosszú évek kihagyása után ismét lesz városi szilveszteri buli is. Az ünnepi forgatag december 9-én hétfőn kezdődik, és egészen december 23-ig minden nap 10 és 20 óra között tartalmas programokkal várja a városlakókat. A megnyitó hétfőn 17 órakor lesz, amikor meggyújtják a város adventi koszorúját.

Testületi ülés lesz

Velence - December 9-én, hétfőn 15 órától ülésezik legközelebb a város képviselőtestülete a kastélyban. Több más mellett szó lesz a 2014-es év munkatervéről, a bizottságok idei munkájáról, a hulladékkezelésről, a gyermekétkeztetésről és a hitel megújításáról. Beszámolókat is meghallgatnak, például az adózásról, a hivatal tevékenységéről és a társulások működéséről.

A gyerekeknek vannak titkai

Sárbogárd - December 9-én, hétfőn 17 órakor Vekerdy Tamás tart előadást „Mit kell(ene) tudnunk gyerekeinkről és magunkról" címmel a polgármesteri hivatal dísztermében. A rendezvény a városközpont megújulásának részeként valósulhat meg.

A képviselő fogadóórái

Mezőkomárom, Lajoskomárom - Árgyelán János megyei önkormányzati képviselő utcai fogadóórát tart december 9-én, hétfőn a települések központjában: Lajoskomáromban 13 és 14 óra között, valamint Mezőkomáromban 14 óra 30 és 15 óra 30 perc között.

Három hónap a dán népfőiskolán

Kishantos  - A Mezőföld Népfőiskolai Társaság programjában angolul jól beszélő fiatalok jelentkezhetnek a dán Vestjyllands Hojskole tavaszi kurzusára, mely 2014. március 2-ától május 24-éig tart. A kurzus fő célja: megismertetni a dán népfőiskolai szemléletet, betekintést nyújtani a 150 éves dán demokrácia mindennapjaiba, és megismertetni a fenntarthatósághoz vezető út gyakorlati tennivalóit. Azoktól, akiket Dániába küld a népfőiskola, azt várják, hogy hozzanak haza minden hasznos és értékes tudást, szemléletet és tapasztalatot, és kamatoztassák azt szűkebb-tágabb közösségük számára. Választható tárgyak: ökológia, színház, zene, festészet, kerámia, tánc, filozófia, dán nyelv, sport. Jelentkezési határidő: 2014. január 4. Kapcsolat: Ács Sándorné és Virág Zsuzsa, Mezőföld Népfőiskolai Társaság, Hantos, Rákóczi u. 18.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!