Programok

2016.05.01. 11:37

Programok, rendezvények Fejér megyében május 2-től

Tudja meg, mi történik Fejér megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények május 2-től. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

MÁJUS 8.

Kishantos, 9 óra: Madarak és fák napja a vidékfejlesztési központnál. Lendvai Gábor biológus, a Magyar Madártani Egyesület Fejér megyei elnökének előadásai, madárodú-készítés gyerekekkel, séta az öreg tölgyfákhoz. 14 óra: Az Arany Sólyom Fészke csapat solymászbemutatója „madarakkal táncoló” Lóki György vezetésével. Fényképezkedés a sólymokkal. 17 óra: Kapuzárás.

Éremgyűjtők seregszemléje

Székesfehérvár - Éremgyűjtő találkozót rendez május 8-án, vasárnap 9 órától a Művészetek Házában a Magyar Éremgyűjtők Egyesületének Fejér Megyei Alba Regia Szervezete. A találkozó alkalmával mutatják be a Fehérvári Nagyjaink éremsorozat negyedik darabját, amellyel Vörösmarty Mihályról emlékeznek meg abból az alkalomból, hogy 200 éve fejezte be tanulmányait a ciszterci gimnáziumban, 180 éve írta a Szózatot, illetve 150 éve állították fel Fehérváron az ország első köztéri Vörösmarty-szobrát.
A találkozón, amelyre mintegy 400 gyűjtőt várnak, a hagyományoknak megfelelően lesz szabad éremcsere és éremkiállítás is.

MÁJUS 7.

Vár téri vigasság - Szabadbattyán

Szombat, 7 óra: Vár téri vigasságok és Sárrét majális a Kula-toronynál. 9 óra: Történelmi hagyományőrzés és főzőverseny, ünnepélyes megnyitó. 10 óra: A Budapesti Török Kulturális Központ kiállításának megnyitója a toronyban. 10.15 óra: Hagyományőrzők felvonulása a művelődési háztól az őrtoronyig, Szulejmán szultán bevonulása. 11 órától: Fegyvertánc, fegyverbemutató, haditorna bemutató, várostrom. Hagyományőrző Kelevézek, Magyar Királyi Kardforgatók Rendje, I. András Lovagrend, Csőszi Történelmi Haditorna Egyesület, Tata Várának Seymenjei, Kapuvári Hajdúk, Gartai Muskétások. Csajághy György tárogatóművész, a Pengetős citerazenekar, a Csíkvár nyugdíjas énekkar és Csillámpor zeneszakkör fellépése. Királyi játszóvár gyerekeknek. 14 óra: A főzőverseny eredményhirdetése.

MÁJUS 6.

Diadalmas évtizedek

Dunaújváros – Diadalmas évtizedek – a X. századi hadjáratok kora címmel tart előadást Horváth Béla történelemtanár május 6-án, 18 órától a Munkásművelődési Központ 310- es termében.

MÁJUS 5.

Jubileumi HÍD közgyűlés jön!

Dunaújváros – Húsz esztendeje alakult meg a HÍD Dunaújváros és Környéke Egyesület. Az évforduló alkalmából jubileumi közgyűlést szerveznek május 5- én 17 órai kezdettel a városháza C-szárnyának emeleti díszteremben. A huszadik évfordulón megkoszorúzzák az egyesület alapító elnökének, dr. Szabó Ferencnek, a Dunaferr Dunai Vasmű egykori vezérigazgatójának a sírját is a dunaújvárosi temetőben. A közgyűlésen kitüntetik az egyesület kiváló munkát végzett tagjait.

MÁJUS 4.

Csíksomlyó üzenete

Dunaújváros – Nyeregbe magyar!, avagy Csíksomlyó üzenete címmel május 4- én, szerdán 17 órától Kabarcz Zoltán vetítéssel egybekötött könyvbemutatójára invitálják az érdeklődőket az MMK-ba. A rendezvény ezúttal is díjmentesen látogatható.

MÁJUS 3.

FűSZERelem – egykor és ma

Székesfehérvár – FűSZERelem – Fűszereink egykor és ma címmel nyílik kiállítás május 3-án, kedden 16 órakor a Fekete Sas Patikamúzeumban. Bevezetőt mond, majd a megnyitó után előadást tart Pluhár Zsuzsanna egyetemi docens.

MÁJUS 2.

Győri Andor: Chloé

Székesfehérvár  – Győri Andor : Chloé című kisregényét mutatják be ma 18 órakor a Királykút Emlékházban. Vendégek: a könyv szerzője és Kaiser László , a kötet kiadója. A házigazda Bakonyi István .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!