Programok

2016.08.18. 16:50

Programok a város környékén

Baracs, Mezőfalva, Nagyvenyim - Baracson falunappal ünnepelnek, Mezőfalván Lecsófesztivál lesz, Nagyvenyimen pedig kenyérszentelés.

Horváth László

Baracson augusztus 19-én délután 17 órai kezdettel népdalkörök találkozójának ad otthont az iskolaudvar. 19 órakor a Liget sori parkban állítják és avatják a szoborfaragó tábor művészeinek alkotásait. Közben megkoszorúzzák Baracs vezér szobrát. 20-órától a MagyarRock Dalszínház: Padlás darabját láthatják az érdeklődők. Augusztus 20-án, szombaton reggel 8-13-ig sárkányhajó verseny zajlik a baracsi horgásztavon. 16 órától a Liget sori parkban kulturális műsor kezdődik, ahol interaktív bohócműsor, Kökény Attila fellépése és a diákok tánca szórakoztatja a falunapi közönséget. 18 órától ünnepi köszöntő és közösségi díjátadások következnek, majd a Baracs Néptáncegyüttest láthatjuk. 19.30-tól Gregor Bernadett, Csengeri Attila duett, BayTheWay koncert, 21 órától tűzijáték tölti ki az esti időt. Végül Sárkánybállal zárul a falunapi program.

Márok Csaba polgármester mondott ünnepi beszédet tavaly a mezőfalvi kápolna előtt Fotó: Horváth László

Mezőfalván augusztus 20-án, szombaton 8 órakor a katolikus templomban szentmisével indul az ünnepi program. 17 órától a Piac téri Szentháromság kápolnánál Márok Csaba polgármester szegi meg az új kenyeret. Az ünnepi pillanatok után Lecsófesztivál, tűzijáték és különböző színpadi produkciók - Romantik koncert - szórakoztatják a közönséget. A nap végén hajnalig utcabálozhatunk.

Nagyvenyimen augusztus 20-án délelőtt a Szent Bernát Arborétum parkja ad otthont az államalapítási megemlékezésnek, az új kenyér ünnepének. 11 órától az Aranydaru Dalkör és a helyi néptáncosok fellépése teszi majd még emlékezetesebbé a kenyérszentelést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!