Programok

2015.07.12. 10:15

Programok, rendezvények Fejér megyében július 13-tól

Fejér megye - Tudja meg, mi történik Fejér megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények július 13-tól. Böngésszen, és válogasson!

Munkatársainktól

Szülinapi megakoncerttel ünnepel Velencén az EFOTT!

Extrán tuningolt meglepetésekkel készülnek a szervezők. Velencén rendezik meg július 14-19. között hazánk legpatinásabb fesztiválját. Magyarország talán legszerethetőbb bulija jubilál, és a 40. évforduló alkalmából a szervezők nagyobb partit ígérnek, mint valaha: Punnany Massif, Quimby, Somló Tamás, Wellhello, Dub FX, Tankcsapda, Vad Fruttik, Halott Pénz, Ganxsta Zolee és a Kartel 20. szülinapi nyitókoncert és még sokan mások! Részletek ide kattintva

 

JÚLIUS 25.

Lekvárt is főznek

Lekvárt főznek és rétest is nyújtanak az Anna napi gyümölcsünnepen július 25-én, a templomkertben. A rétesnyújtás és -sütés titkaiba zalai asszonyok avatják majd be az érdeklődőket, a lekvárfőzésben pedig az Iglice énekkar tagjai jeleskednek. Persze lesz majd kész portéke is, amit a helyszínen akár meg is vásárolhatnak a látogatók, akiket délután három órától a hagyományőrző néptánccsoportok műsora szórakoztatja, de érkezik bűvész is, valamint a Bandieria Zászlóforgatócsoport. A nap sztárfellépője Pitti Katalin lesz, aki tanítványival a legismertebb, legkedveltebb magyar operettekből ad gálaműsort este nyolc órától.

Anna-bál

A „Nem csak a 20 éveseké a világ" zenés-táncos Anna-bált szervez július 25-én, szombaton, 15.00 órától a Székesfehérvári Felsővárosi Közösségi Ház Színháztermében (Havranek u. 27.). Szépkorúak Szépe választás, díjazással! Sztárvendég: Endrődi Éva énekesnő. Helyfoglalás érkezési sorrendben. T.: Bognár Mária 06 (30) 852-8617.

JÚLIUS 24.

Szabolcsi Fesztivál

Pusztaszabolcs - Július 24-én veszi kezdetét a III. Szabolcsi Nyári Fesztivál egy ünnepélyes megnyitóval, majd másnap szombaton már igen csak színes lesz a program. Motoros találkozó, koncertek és bemutatók várják az érdeklődőket. Este kilenckor tűzzsonglőrök kápráztatják el a nézőket, tíz órától pedig az Ossian zenéjére tombolhat a közönség. Vasárnap egy szentmisével, kopjafaavatással, könyvbemutatóval és a Szabolcs Kupa eredményhirdetésével zárják a hétvégét. A részletes programról és a helyszínekről a település honlapján lehet tájékozódni.

 

JÚLIUS 19.

Ifjúsági fesztivál

Velence – A Szivárvány Törzs Egyesület tábort szervez, melynek csúcspontja a Velence Korzón előadott különleges mese és ifjúsági fesztivál lesz. A tábor idén Tata mellett lesz, ahol öt nemzet fiataljai– olaszok, törökök, finnek, lengyelek és magyarok– gyűlnek össze július 12-e és 23-a között. A cél természetesen nem más, mint egymás kultúrájának a megismerése, a hangsúlyt a népi hagyományokra fektetik. A tábor csúcspontja egy közösen alkotott mese, amit július 19-én a Velence Korzón adnak elő. Ez a II. Dionüszeia Fesztivál, mely tavaly nagy sikert aratott mind a nézők, mind a fiatalok körében. Néptánccsoportok és népzenészek is fellépnek: a Veszelka Kommandó, a PírKompánia Tűzszínház, a Folmanushowk műsorát láthatják az érdeklődők. Az estet az Agárdi Kongaparti zárja.

Emlékparki koncertek

Pákozd - Az Emlékparki Nyár koncertsorozat részeként a Nienburgi Zeneiskola Swing- és Koncertzenekari koncertjét hallgathatjuk meg július 19-én, vasárnap. A zenekart több mint huszonkét éve alapították, azonban az eredeti felállás tizennyolc tagja közül már csak ketten játszanak benne, köztük a zenakart a kezdetektől vezető Jörg Benthin. A Pákozdi Katonai Emlékparkban tartott koncertjük ingyenes.

Swing Pákozdon

Pákozd - Vasárnap 19 órakor kezdődik a németországi Nienburgból érkező Swing- és Koncertzenekar előadása. Szűk három napos magyarországi tartózkodásuk alatt a német zenészek a július 18-i, szombati székesfehérvári KultúrKorzón is fellépnek. Másnap Balatonbogláron és még vasárnap este a pákozdi Katonai Emlékparkban is egyórás koncertet adnak.

 

JÚLIUS 18.

Receptre kell felírni a Blahalouisianát

Velence – A Blahalouisiana 2012 nyarán alakult a nagykiadós Jacked legénységéből. A gyönyörű hangú Schoblocher Barbara által vezetett zenekar első single-je, a The Wanderer három héten keresztül őrizte helyét az MR2 top 30-as listájának dobogóján.

Az „Ahol Összeér” számuk videó klippje két hónapja látott napvilágot és a rajongók körében igen nagy sikerre tett szert, hiszen amellett, hogy igen fülbemászóra sikerült, az énekesnő még a ruháit is levetette.

A csapattal július 18-án találkozhatunk az EFOTT arénájában. A buli hatkor kezdődik.

Emberi drámákkal fűszerezve

Velence – Érzelmes extrémitás, racionalitás, akár egy szál gitáron előadható dalok, tábortűz-romantika és nadrágszár-lobogtató basszus, kifacsart elektronika, metsző szarkazmus és mély emberi drámák – ez a Honeybeast, akikkel szombaton az EFOTT-on találkozhattok, este fél hattól. Reméljük hallhatunk majd 2014 őszén megjelent nagylemezükről is, a A legnagyobb hősről, amelynek címadó dala a zenekar második legnépszerűbb és legismertebb szerzeménye.

Tökéletesre fejlesztve

Tökéletesre fejlesztette saját stílusát az európai power-metal egyik fiatal sztárcsapata, a Powerwolf. A Blessed & Possessed című új albumon fogós gitárriffelés társul nagyszerű dallamvezetéssel, a német csapat ehhez használ jó érzékkel színezésként nagyzenekari hangzásvilágot és rögtön megjegyezhető kórusokat. Helyenként akad egy kevés áthallás az ugyanazon tőről fakadt, ám a műfaj egy más irányvonalát képviselő Sabaton zenéjével, de csak érintőlegesen, így az élvezeteket egyáltalán nem zavarja. A zenekar teljesítménye élőben is lecsekkolható lesz, július 18-án a Dunaújvárosba átköltöztetett Rockmaratonon lépnek fel.

Nagykarácsony kitárja kapuit

Nagykarácsony – Kapunyitogató elnevezéssel rendez falunapot Nagykarácsony ezen a héten szombaton. A Nemzeti Művelődési Intézet Kapunyitogató programjának jóvoltából nagyszabású rendezvénynek örvendhetnek a nagykarácsonyiak és a június 18-án, szombaton oda látogató vendégek. A falunap főzőversennyel kezdődik 9 órakor, és az is kiderül még délelőtt, hogy kié a legjobb pálinka a faluban, valamint ki süti a legfinomabb süteményt. Müller Miklós polgármester 10 órakor nyitja meg a rendezvényt, utána meseszínház és a Kákics együttes szórakoztatja a kicsiket. Ebéd után moldvai táncház, kutyás és harcművészeti bemutató lesz. Fellépnek a vendég nyugdíjasok, az alapi, később a nagyvenyimi néptáncosok és láthatunk hastáncosokat, mazsoretteket, hallhatunk magyar rockzenéket. Este jönnek az ismert nevek: Oláh Alex fél héttől, aztán Kis Grofó, Baby Gabi, majd a Junior Band. Végül retro diszkó zárja a falunapot.

Beethoven koncertek

Martonvásár - Idén is megrendezik a Beethoven koncerteket a kastélypark szigetén. Az idei első hangverseny július 18-án, szombaton, 19 órakor lesz. A Magyar Nemzeti Filharmonikus Zenekart a Kossuth-díjas Kovács János karmester vezényli, közreműködik a Junior Príma-díjas Pusker Júlia hegedűművész. Elhangzik Ludwig van Beethoven II. szimfóniája, G-dúr románca, F-dúr románca és VII. szimfóniája.

Családi nap és toborzó

Dunaföldvár - A Holler UFC július 18-án, szombaton 14 órától családi napot szervez a dunaföldvári labdarúgó pályán. A programban mazsorett bemutató, szülő foci, főzőverseny, a klub csapatainak bemutatkozása, valamint célbarúgó és dobó verseny is szerepel. Ezen felül a látogatókat egész nap büfé, rodeóbika, élő csocsó és söprögető játék várja, a hangulatról DJ Gézcy DEE gondoskodik. A klubhoz kapcsolódó információ, hogy szerettel várnak minden öt és tizenkilenc év közötti lányt és fiút labdarúgó, valamint kézilabda szakosztályukba. A klubtagoknak teljes felszerelést biztosítanak, a munka szakképzett edzők irányításával folyik. Jelentkezés Lesnyik Gábornál, a 30/340-7875-ös számon

Horgászverseny a Virág tavon

Mezőfalva - Második fordulójához érkezett a Virág tavi horgász kupa versenysorozat. Palló János fő szervező lapunknak elmondta, szombaton reggel 6-7-ig lehet regisztrálni. A várható kezdési idő 7.30. Végleg 13 óra környékén kell kiemelni a botokat. A szombati napon már információ szerezhető a 24 órás augusztusi versenyről is.

Időskorúak versenye

Daruszentmiklós - A Falulánc Szövetség július 18-án szombaton ismét nyugdíjas olimpiát rendez. A gyülekező délelőtt 10 órakor a daruszentmiklósi Barátságháznál lesz, a programoknak pedig a falupark ad otthont. Az eseményre meghívás alapján a környező településekről várják a szépkorú versenyzőket, a többéves tapasztalat alapján közel nyolcvan főre számítanak, akikre játékos szellemi és ügyességi vetélkedők várnak, de szívesen látják azokat is, akik csak nézőként vennének részt az olimpián .

Karácsonyi Kapunyitogató

Nagykarácsony - Július 18-án szombaton a sportpályán rendezik meg a Kapunyitogató elnevezésű, kulturális és zenés családi napot. A rendezvény reggel kilenc órakor a főzőversennyel kezdődik. Az eseményen a különféle bemutatók rendőrség, tűzoltóság, büntetés-végrehajtás mellett színpadra lép többek között Oláh Alex, Baby Gaby, valamint Kis Grófo és a Junior Band, végül Retro Disco zárja majd az estét. A kilátogatókat többek között játszóház, kézműves foglalkozások, légvár, pónilovak és bohóc is várja.

Kézműves műhely

Rácalmás -Júliusban is megrendezik a Kézműves Műhely nagy sikerű foglalkozásait a művelődési házban. A népszerű programsorozat keretében lakásdíszeket, ajándéktárgyakat készíthetnek az ügyeskezűek. A következő kreatív foglalkozás július 18-án, azaz szombaton délelőtt 10 órakor kezdődik és délig tart. A résztvevők ezúttal levendula buzogányt készíthetnek a Kézműves Műhelyben.

 

JÚLIUS 17.

Valami van a levegőben

Velence – Avantgárd hip-hop, vagy gitár riffekkel operáló intelligens parti-himnusz? A pécsi Marsalkó Dávid szólóprojektjeként indult Halott Pénz mára hétfős élőzenekar, a hazai hip-hop színtér üde színfoltjából, pedig egyre inkább a legjobb élőzenés klubok és fesztiválszínpadok állandó vendége. A Valami van a levegőben a Halott Pénz eddigi egyik legsikeresebb felvétele, alig fél év alatt hat millió megtekintés fölé kúszott az egyik videómegosztón, a tavaszi turné pedig országszerte teltházas koncertekkel zajlott. A srácok az EFOTT-on koncerteznek, fél nyolctól.

Rap a nagyszínpadon

Velence – Majka és Curtis lesz  az EFOTT nagyszínpadának vendége. A rap és a hip-hop zene két királyának három éve jelent meg első közös nagylemezük, amely több hétig vezette a toplistákat. A srácok hatkor kezdenek zenélni.

Nagy igazságok és remek dalok

Velence – A Punnany Massif első hanganyaga 2006-ban jelent meg azzal azzal a céllal, hogy képet fessenek a magyar ember hétköznapjairól. Akkoriban és még jóideig leginkább a funk jelzőt lehetett rásütni a bandára mára azonban egy sokkal populárisabb vonalat követnek, ami a zseniális szöveggel kombinálva telitalálat. A zenekar este tizenegykor koncertezik az EFOTT-on.

Utcáról a fesztiválra

Velence  – Dub FX egy világhírű utcai előadó, énekes, zenész. Jellegzetessége a gazdag hangzású utcai élő zene, melyet egymaga hoz létre loop és énekhangja segítségével. Nem csak a dallamok különlegesek, a szövegek is fajsúlyos témákat érintenek. Az EFOTT fesztivál nagyszínpadán péntek este 21 óra körüli kezdéssel bulizhatunk egyedi zenéjére egy óriásit.

Public art

Mór – Július 18-ig rendezik a Public artot, a köztéri művészeti találkozót. A Szent István parkban képzőművészek alkotnak. A művészek: Erőss Ildikó, Kereszti Soma, Kelemen Marián Éva, Mosberger Róbert, Restyánszki Attila, Rohonczi István, Pintér Balázs, Tóth Adrienn, Varga Gábor. Július 17-én, 19 órakor az Elements, 21 órakor a Blahalouisiana, július 18-án 19 órakor az Eleven Hold, 21 órakor a Vasárnap Fiúk ad koncertet.

A gyalogezred emléknapja

Székesfehérvár - A 17-es gyalogezred emléknapja alkalmából rendeznek megemlékezést július 17-én  délelőtt kilenc órakor a Zichy ligetben, a 17-es gyalogezred emlékművénél. Az ünnepségen köszöntőt mond: Cser-Palkovics András polgármester, és Huszár Jánosvezérőrnagy, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokságának törzsfőnöke.

 

JÚLIUS 16.

Tankcsapda a Velencei-tónál

Velence  – Az egyik leghíresebb magyar rock együttes Debrecenben alakult meg 1989-ben. A zenekar kezdeti punk rock stílusába fokozatosan vegyült bele a hard rock és heavy metal hangzás. Az alapító tagok közül ma már csak Lukács László gitáros, énekes található meg a zenekarban. Egyedi dalszövegei és stílusa a Tankcsapda egyik legnagyobb védjegye. 2012-ben újjáalakult az együttes: az új gitáros, Sidlovics Gábor „Sidi" lett, aki korábban a Zanzibar és Mafia zenekarban is játszott. 2014-ben jelent meg legutóbbi stúdióalbumuk, az Urai vagyunk a helyzetnek című lemez. Csütörtök este az EFOTT fesztivál nagyszínpadán láthatjuk és hallhatjuk őket.

Rock után, érzelmes dallamok

Velence  – A Tankcsapda csütörtöki koncertje után lép az EFOTT színpadára a várpalotai együttes, a Vad Fruttik. Az öttagú banda a hazai klubos-fesztiválos színtér egyik legsikeresebb, legkedveltebb zenekara. A Fruttik zenéje színes, több stílust keresztező, hol odalépősebb, hol érzelmesebb, gitárcentrikus és elektronikával megtámogatott. 2005-ben tűntek fel Szerelmes dal című számukkal.

Táncház az MMK-ban

Dunaújváros - Július 16-án, csütörtökön 10 órától az MMK (Apáczai Csere János u. 11.) udvarán Suplicz Mihály, a Vasas Táncegyüttes művészeti vezetője táncházba várja az érdeklődőket.

 

JÚLIUS 15.

Összetéveszthetetlen hang

Velence – Az EFOTT első napján, szerdán az Anna and the Barbies zenekar kezd a nagyszínpadon, majd a Kowalsky meg a Vega koncertezik, 21 órakor kezd a Quimby együttes. A zenekar 1991-ben alakult Dunaújvárosban, első albumuk, az A Sip Of Story 1993-ban jelent meg. A Kiss Tibor, Varga Livius, Balanyi Szilárd, Kárpáti József, Mikuli Ferenc, Gerdesits Ferenc alkotta hatosfogat igen népszerű minden korosztály körében, az idősebb korosztályt főleg unplugged koncertjeikkel és színházi megjelenéseikkel hódították meg, 2015-re az elsőszámú koncertzenekarrá váltak.

Látványos és energikus koncertélmény

Velence  – Az Anna and the Barbies 2004 őszén Budapesten „született". Alapítói az MC Jammin (Balkan Fanatik) néven is ismert Pásztor Anna énekes- és színésznő, valamint testvére, Pásztor Sámuel. 2009-ben az Anna and the Barbies több elismerést is kapott: a Fonogram díjkiosztó gálán Az év Felfedezettje, az Arany Nyíl rockzenei díjkiosztó gálán Az Év felfedezettje, valamint A Év Énekesnője díjat vehették át. Az együttes zenei világa eklektikusnak mondható, rock, pop-rock, alternative, hip-hop elemek keverednek. Július 15-én, szerdán 18 órakor kezdenek az EFOTT fesztivál nagyszínpadán.

A harmadik Public Art

Mór - Július 15-től 18-ig idén is megrendezik a Public artot, a köztéri művészeti találkozót. A Szent István parkban képzőművészeti alkotások készülnek, a művészek: Erőss Ildikó, Kereszti Soma, Kelemen Marián Éva, Mosberger Róbert, Restyánszki Attila, Rohonczi István, Pintér Balázs, Tóth Adrienn, Varga Gábor. Július 17-én, 19 órakor az Elements, 21 órakor a Blahalouisiana, július 18-án 19 órakor az Eleven Hold, 21 órakor a Vasárnap Fiúk ad koncertet. Július 18-án 10-től 18 óráig működik a MIKSZ alkotósátor.

Variációk az absztraktra

Székesfehérvár - Augusztus 2-ig látható a Variációk az absztraktra Kemény Judit és Barta Lajos művészete kiállítás a Csók képtárban.

 

JÚLIUS 13.

A mozik mai műsora

Szfvár, Cinema City: Minyonok 3D: 11.20, 13.30, 15.40, 17.50, 20. Amy – Az Amy Winehouse-sztori: 12.20, 17, 19.40. Akasztófa: 14.30, 16.30, 18.30, 20.30. Terminator: Genisys 3D: 12.10, 14.50, 17.30, 20.05. A kém: 15.30, 19.30. Agymanók 3D: 10.50, 13.00, 15.10, 17.20. Agymanók: 11.50, 14, 16.10. Bazi nagy francia lagzik: 10, 15. Holnapolisz: 10.30. Jurassic World 3D: 11.20, 16.40, 19.20. Jurassic World: 14, 20.30. Kardfog kapitány és Lama Rama kincse: 10.10. Magic Mike XXL: 12, 18, 20.15. Minyonok: 10.20, 12.30, 14.40, 16.50, 19. Saul fia: 18.20. Szex, szerelem, terápia: 13.15. Terminátor: Genisys: 11, 13.40, 16.20, 19. Törtetők: 10. Barátság mozi: nincs vetítés. Dújv, Dózsa Mozi: Magic Mike XXL: 16.45. Minyonok: 15, 18.45. Terminator: Genisys: 20.30.

VÉRADÁS

A Magyar Vöröskereszt Fejér megyei szervezete ma 15.00-17.30 óra között Bakonycsernyén a Művelődési Házban (Rákóczi út 78.) szervez véradást.

 

KIÁLLÍTÁSOK

E-műteremgaléria: Kortárs Alternatív Képzőművészeti kiállítás látható Öregek címmel.

Duna Ökoturisztikai Központ, Rácalmás: A helytörténeti, halászati és Afrika kiállítás az intézmény nyitva tartási idejében, keddtől péntekig 10-16-ig, szombaton 13-16-ig látható.

Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara Kamara Galéria: Pintér Lajos kiállítása A Felajánlás kapuja címmel látható, tekinthető meg augusztus 13-áig munkanapokon a nyitva tartási időben.

Intercisa Múzeum: Állandó kiállítás – Dunaújváros története az őskortól az 1970-es évek közepéig. Időszakos kiállítás: „Sztálinváros, te csodás!" című kiállítás látható a Múzeumban. Megteinthető augusztus 30-áig.

Kortárs Művészeti Intézet: Vakáció-szimulátor című kiállítás látható július végéig.

ESEMÉNYEK

Munkásművelődési Központ: Rejtvényfejtők Klubja 16-18 óráig a fszt. 209-es teremben. Rosti Pál Fotóklub 18-20 óráig a 106-os teremben (minden hó első és harmadik hétfőjén). Anonim Alkoholisták Klubja 18-20 óráig a 211-es teremben. Horvátok és Szerbek Dunaújvárosi Egyesülete 17-18 óráig a 203-as teremben. Sakk Kör 16-20 óráig a 105-ös teremben. Mah-Jong Klub 17-21 óráig a 011-es teremben. Barcsay Képzőművészeti Stúdió 15-19 óráig a 102-es teremben. Vakok és Gyengén látók Írisz Klubja 15-17 óráig a 207-es teremben (minden hó első és harmadik hétfőjén). Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület 16-18 óráig a 106-os teremben (minden hó első és második hétfőjén). Siketek és Nagyothallók Dunaújvárosi Csoportja a 207-es teremben (minden hónap első és harmadik hétfőjén).

József Attila Könyvtár: Nyitva tartás: felnőttkönyvtár 10.00-18.30 óráig. A gyermekkönyvtár: 10.00-18.00 óráig látogatható. Béke fiókkönyvtár: 13.00-18.00-ig.

VALLÁS

Görög katolikus: 18 órakor szent liturgia.

Római katolikus: 17 órakor mise a Krisztus Király Főtemplomban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!