Programok

2014.04.13. 18:28

Programok, rendezvények Fejér megyében április 14-től

Tudja meg, mi történik Fejér megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények április 14-től. Böngésszen, és válogasson!

 

MÁJUS 1.

Majális lesz a családoknak

Adony – A szokásoknak megfelelően idén május elsején is várják a családokat, közösségeket a kastélyparkban rendezendő majálisra. Percsi Tibor, a Közösségi Kulturális Központ és Könyvtár munkatársa lapunknak elmondta, hogy reggel 9 órától az esti utcabál végéig számítanak a kikapcsolódni vágyókra. A közösségek idén is helyben főzhetik meg az étküket, miközben a színpadon változatos produkció zajlik. Kató néni (Ihos József) 14 órakor lép fel, de szerepel majd a ma már háromtagú Lédeczi Duó, az Abda Sisters, a Bandy Band. Lesz kézműves sátor, logikai játszóház és ÖKO-sátor is.

ÁPRILIS 27.

Escape: kiútra találhatsz

Mezőszentgyörgy – Escape – Symbol. A jelmondat: Versek, szimbólumok, melyek csak rád várnak, rajtuk keresztül majd kiútra találhatsz!

Escape – Menekülés címmel (Te mit csinálnál, ha bezárnának?) nemrégiben egy új játék debütált nagy sikerrel a településen: a zárt teremből, különböző logikai fejtörőket megoldva, s végül a kulcsot megszerezve juthattak ki a csapatok. A statisztika szerint a 2 napos játékban 15 csapat vett részt, a 62 játékos összesen 989 perc játékidőt töltött a teremben. Folytatása következik? Igen, folytatása következik! Amint Kiss Péter főatyamestertől megtudtuk: az Escape – Symbol elnevezésű szabadulós játék újabb egész napos opusza április 27-én, vasárnap 8 órakor veszi kezdetét az irodaházban. A jelmondat: Versek, szimbólumok, melyek csak rád várnak, rajtuk keresztül majd kiútra találhatsz!

ÁPRILIS 26.

A legjobbakat keresik

Iváncsa – A DunaMenti Szent Orbán Borrend Adony idén már a XXI. kistérségi borversenyt rendezi meg. Az iváncsai Művelődési Házban április 26-án 10 órai kezdettel rendezik a versenyt, amelyen fehér, vörös, rozé és idegen termőhelyű borok indulhatnak. A borok leadása Adonyban Paulusz Imrénél, Paulusz Bálintnál és Solti Ferencnél történhet, illetve Párkátán Nedves Tibornál, Iváncsán Majer Bélánál és Kulcson Korondi Csabánál. Az eredményhirdetésre a helyszínen sor kerül, ám a díjakat csak a május 24-i Szent Orbán ünnepségek keretében adják át.

ÁPRILIS 25.

Subscribe koncert

Dunaújváros - Április 25-én Subscribe koncert várja az érdeklődőket a Dózsa Mozicentrum Galéria Jazz Klubjában.

Tempevölgy, Leonardo Jam

Székesfehérvár – A Tempevölgy lap bemutatója, költészet és képzőművészet lesz két részben a Tinta kultúrbisztróban április 25-én, 19 órakor. A moderátor Czinki Ferenc. Másnap, április 26-án, 20 órakor a Leonardo Jam & Grabanc ad koncertet a Petőfi Kultúrtérben.

Zenekari verseny

Dunaújváros – A Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola, az Oktatási Hivatal felkérésére, április 25-27 között rendezi meg a VIII. Országos Zenekari Versenyt. A rangos seregszemle társrendezője a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége. A versenynek a helyi főiskola sportcsarnoka ad helyet.

ÁPRILIS 24.

Nyugdíjas egyetem

Dunaújváros – A Dunaújvárosi Főiskola által szervezett nyugdíjas egyetem immár harmadik félévénél tart. A hatalmas népszerűségnek örvendő sorozat következő, ebben a félévben utolsó előadása április 24-én csütörtökön, 14 órakor kezdődik. Ekkor Dr. Verő Balázs egyetemi tanár, Az acél válasza korunk kihívásaira, avagy az acél fejlődési potenciálja címmel tart előadást. Az ingyenes rendezvény a DF főépületében, a 2. emeleten található F326-os teremben lesz.

ÁPRILIS 23.

Saitos Lajos: Mire megvirrad

Székesfehérvár – Saitos Lajos: Mire megvirrad című verseskötetének bemutatójára várják az érdeklődőket április 23-án, szerdán, 18 órakor a Királykút Emlékházban. A házigazda Bakonyi István.

Húsvéti hangverseny

Székesfehérvár – J. Haydn: Krisztus hét szava a keresztfán című művét hangzik el a húsvéti hangversenyen, április 23-án, 19.30 órakor a Szent István Bazilikában. A művet egy spanyol kanonok rendelte meg a zeneszerzőtől a nagypénteki szertartásra. Haydn az eredeti zenekari verzió után elkészítette a darab vonósnégyes-változatát, majd vonószenekarra is átültette a művet. Később oratóriumot írt alkotásából. A fehérvári koncerten az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, az Alba Regia Vegyeskar, a Primavera Vegyeskar és neves szólisták adják elő az oratóriumot. Vezényel Drahos Béla.

ÁPRILIS 21.

Nyuszisimogató a menhelyen

Székesfehérvár – Ismét megrendezi nyuszisimogató programját a Herosz Fehérvári Állatotthona. Április 21-én, 14 órától várják a családokat (Takarodó út 5.). Biztonságos körülmények között lehet megtekinteni és megérinteni az állatokat, emellett húsvéti kifestőkkel, és vetélkedőkkel várják a gyerekeket.

Az orgonáért szól a koncert

Székesfehérvár – A Szent Sebestyén templom orgonájának befejezését szolgálja az a jótékonysági koncert, melyet Húsvét hétfőn rendeznek a helyszínen.

A Szent Sebestyén templom orgonáját a 100 éve született Gergely Ferenc kétszeres Liszt-díjas és Kossuth-díjas orgonaművész tervezte, ám csak félig épült meg. Az orgona – a templom most zajló fejújítását követő – befejezését célozza az jótékonysági koncertsorozat, melyet Szarka Andrea szervez, aki a templom egykori kántorának leánya, s maga is orgonál.

Húsvét hétfőn, április 21-én, 18 órakor lesz a következő koncert, melynek bevételét szintén az orgona befejezésére fordítják. Fellépnek Horváth Csaba basszus énekes és Vargha Viktor orgonista.

A két tehetséges fiatal már több éve zenél együtt, első nagyobb koncertjüket Pusztaszabolcson adták, 2011-ben. A hangversenyen J. Pachelbel, J. S. Bach, W. A. Mozart, L. v. Beethoven, M. Marchesi, Liszt Ferenc, L. Luzzi, J. G. Rheinberger és C. Franck művei csendülnek fel.

ÁPRILIS 20.

Táncház lesz, a Galibával

Székesfehérvár – Húsvéti táncházba invitálnak a Malom utcai Táncházba április 20-án, vasárnap. A zenét a Galiba zenekar szolgáltatja. A gyermekjátszó 17 órakor kezdődik, húsvéti népszokásokat elevenítenek fel Gula Miklós és Gellár Éva vezetésével. Utána kézműves foglalkozás kezdődik, Gelencsér Juliannával, majd magyarpalitkai tánctanítás Molnár Gábor irányításával. Este nyolckor pedig bálba várják a táncolni vágyó fiatalokat, felnőtteket, családokat.

Nádasdladány, 14 óra: Húsvéti játszóház a közösségi házban. Tojáskereső és Repülj nyuszi! Új játszóteret avatnak. Tojásfadíszítés a Fő téren.

Teleki Miklós Bach-koncertje Siófokon

Székesfehérvár, Siófok – Teleki Miklós orgonaművész, a székesfehérvári zeneiskola tanára lemezbemutató orgonakoncertet tart a Balaton „fővárosában”.
Teleki Miklós Artisjus-díjas orgonaművész, a Székesfehérvári Hermann László Zeneiskola tanára Bach-hangversenyt ad április 20-án 20 órától Siófokon, a belvárosi Sarlós Boldogasszony katolikus templomban. Bevezetőt mond Holnapy D. Márton premontrei szerzetes, a zsámbéki Keresztelő Szent János templom plébánosa. Teleki Miklós húsvétvasárnapi lemezbemutató orgonakoncertjén a következő Bach-művek szerepelnek: h-moll prelúdium és fúga; O Mensch, bewein dein Sünde gross; G-dúr prelúdium és fúga; Esz-dúr triószonáta; c-moll Passacaglia.

 

ÁPRILIS 19.

Neck Sprain és a többiek

Dunaújváros – A Dózsa mozi Galéria Jazz Klubjában április 19-én szombaton 20.30 órától a Visioned Frailty, 21.30-tól a Nomad, 22.30-tól pedig a Neck Sprain ad koncertet.

Élet, de csak elvitelre

Székesfehérvár – Szombaton a Petőfi Kultúrtérben mutatja be új lemezét Szabó Balázs és bandája. A népszerű zenekar egyszerre táplálkozik a népzenéből, az énekes-gitáros dalszerzői hagyományból, az alternatív rockból és a jazz-funkból, más egyebek mellett. Az új nagylemez, az Élet elvitelre is ezt a vonalat folytatja, de van némi elmozdulás a hangzásban: a dob és a cselló is erősebb, hangsúlyosabb lett, ráadásul neves vendégzenészekkel is együtt dolgozik a csapat.

Tojásfestés húsvétra

Sárszentmihály – Húsvéti kézműves foglalkozásra hívnak, várnak kicsit és nagyot április 19-én, szombaton 14 és 17 óra között az új közösségi terembe. A gyerekeknek játszóházzal kedveskednek, aki szeretne tojást festeni, vigyen magával kifújt vagy főtt tojást.

Nagyszombati programok Perkátán

Perkáta – Az idei évben nagyszombaton húsvéti programmal készülnek Perkátán, a Perkátai Régiség Gyűjtő Egylet tagjai és a Perkátai ÁMK dolgozói. Fél tízre várják az érdeklődőket a kastély kertbe, ahol kézműves programok, tojásfestés, kerékpáros ügyességi verseny várja az oda látogatókat. A régiséggyűjtők kérnek mindenkit, hogy a jó állapotban lévő megunt játékaikból vigyenek magukkal, amelyeket szívesen felajánlanának az óvoda javára. Tíz órakor indul a húsvéti kerékpártúra, a település határain belül, a régiséggyűjtők vezetésével. Szeretettel várnak mindenkit!

Életmód, egészség, mérések

Nagyvenyim – A kórház egészségfejlesztési irodájának szervezésében Életmódnap lesz a művelődési házban.

A Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet Egészségfejlesztési Iroda szervezésében április 19-én, szombaton 9 és 13 óra között Életmódnap lesz, amelyre várja az érdeklődőket. A programok és a szűrések ingyenesek.

Elsőként dr. Máté Ágnes mondja el tíz gondolatát arról, hogyan kerüljük el a kórházat. Utána Gál Attila a kineziológia szerepéről beszél a srtessz kezelés területén. Zászlós Ildikó pedig a DO-IN önmasszázsról tart ismertetőt és gyakorlati bemutatót.

Az előadások után a résztvevők beszélgethetnek a szakemberekkel, akik válaszolnak a felmerülő kérdésekre is. A rendezvény alatt a művelődési ház előterében ingyenes vérnyomás, vércukor, koleszterin és testzsír méréssel, valamint tanácsadással is segítenek az érdeklődőknek.

Az ünnep előtt

Mezőfalva – Húsvéti játszóház lesz április 19-én, szombaton a Tájház udvarán. A program kézműveskedéssel, tojásfestéssel, gyékényezéssel kezdődik 9 órakor.

A gyermek néptánc csoport 10 órától mutatja be műsorát, utánuk pedig a felnőtt táncosok repertoárját láthatják a résztvevők. A gyerekek kedvéért színházi előadás is lesz: Húsvéti kaland Nyulcsi Julcsival címmel.

A nyuszi simogatás és arcfestés szinte kötelező prog-ram... Rossz idő esetén a rendezvény a Kiss Kálmán Művelődési Házban lesz.

Szombaton lesz a döntő!

Székesfehérvár  – Az Alba Regia Táncegyüttes bejutott a Fölszállott a páva című vetélkedősorozat döntőjébe, amelyet április 19-én, szombaton láthatunk Duna tévében. Az együttes nagyon számít a közönség szavazataira. A zsűri ítélete alapján minden kategóriának lesz egy-egy győztese, ám a nézők voksai döntik el, ki lesz az egész mezőnyből egyetlenként, a vetélkedő idei közönségdíjasa. Aszavazatokat már a műsor kezdetétől lehet küldeni. Az Alba Regia Táncegyüttes kódja a döntőben is a 08-as.

Hantos, 10 óra: Faültetés a múlt évben született gyermekekért a kastélyparkban, játszóház. Délután húsvéti focikupa, az esti bálban a Koncz Rock húzza a talpalávalót.

Mezőszilas, 9 óra: A Fejér megyei kettesfogathajtó-bajnokság 1. fordulója. Akadályhajtás összevetéssel és vadászhajtás a lovas pályán.

Sárszentmihály, 14 óra: Húsvéti kézműves foglalkozás és játszóház az új közösségi teremben.

Koncert és buli

Székesfehérvár - A Paradicsom zenekar szájon át, de főleg fülön keresztül adagolt örömzenélése vezet át a húsvétba szombaton este 20 órától a FeZeN klubban. A Cabrio szekcióban a Cadaveres akusztik húzza majd a talpalávalót a kedves nagyérdeműnek.

Húsvéti karaoke szombat este a Varkocs Pubban! Az est hangmestere dj. Szakonyi.

Dunaújváros – Három igazán komoly banda lép pástra szombaton este a Dózsa Mozicentrum Galéria Jazz Klubjában. Soroljuk: Neck Sprain, Nomad, Visioned Frailty. Ami lényeges még kapunyitás este nyolctól, a Neck Sprainről meg pusztán csak annyit, hogy jelen pillanatban kevés hasonszőrű zenekar poroszkál az országban, amelynek megtekintése szigorúan ajánlott. Hajrá!

 

ÁPRILIS 18.

Húsvéti készülődés

Mór – Húsvéti készülődésre várják a gyerekeket a Lamberg-kastélyban április 18-án, pénteken, 10 órától. Lesz tojásfestés, kézműves foglalkozás, tojáskeresés a parkban.

Húsvéti parádé a tájháznál

Mezőszentgyörgy – Húsvéti parádéra invitálnak kicsit és nagyot egyaránt április 18-án, pénteken 14 órára a tájház udvarára. A színes kínálatban játszóház, tojásfestés, ajtódíszkészítés, tojáskeresés és számos szabadtéri játék szerepel.

Szöszmötölő és Mini Galéria Polgárdiban

Polgárdi – Szöszmötölő játszóház és Mini Galéria a városi könyvtárban.

A városi könyvtár Szöszmötölő játszóháza népszerű a gyerekek körében, hétről hétre lelkesen látogatják. A kézműves foglalkozások péntekenként 15 órakor kezdődnek: az április 18-ai délután a húsvéti készülődés jegyében telik, április 25-én pedig gyöngyöt fűznek a lányok, fiúk. Május közepéig a Mini Galéria sorozatban Kleer Ivett grafikái láthatók a könyvtárban.

Ybl Miklós lépcsői

Fehérvárcsurgó – Az Ybl bicentenárium keretében a Károlyi kastélyban április 18-án, 12 órakor nyitják meg az Ybl Miklós által tervezett lépcsők fotókiállítását, emellett a Budapesti Műszaki Egyetem Építészettörténeti és Műemléki Tanszékének hallgatói által készített, Ybl-épületeket megjelenítő maketteket is bemutatják. Ebből az alkalomból látható lesz a kastélyban a gyönyörű Ybl-lépcső is.

Húsvétváró foglalkozások

A Mesterségek Házában április 18-án, nagypénteken, 15 órától várják az érdeklődőket. A nagypénteki tojásfestés hagyományait ismerhetik meg a programra látogatók, a megye szakavatott tojásfestőinek vezetésével. A játékkészítő műhelybe pedig 16 órától várják várják a a közönséget. A foglalkozásvezetők: Sevella Zsuzsanna és Gonda Emma.

Mezőszentgyörgy, 14 óra: Húsvéti parádé, játszóház, tojásfestés, ajtódíszkészítés, szabadtéri játékok és tojáskeresés a tájháznál.

Polgárdi, 15 óra: Szöszmötölő játszóház, húsvéti készülődés a városi könyvtárban.

Zárva lesz a múzeum

Dunaújváros – Április 18-án, pénteken zárva lesz az Intercisa Múzeum.

Megemlékezés a Kálvárián

Dunaújváros – A Pentele Baráti Kör Húsvét alkalmából kegyeleti megemlékezést rendez a pentelei kálvárián álló feszületnél április 18-án, pénteken délután négy órai kezdettel. A hagyományos megemlékezésre minden penteleit és dunaújvárosit szeretettel várnak.

A városi mozik mai műsora

Székesfehérvár, Cinema City: Amerika Kapitány: A tél katonája 3D: 12.20, 15.00, 17.40, 20.20. Transzcendens: 10.30, 13.00, 15.30, 18.00, 20.30, 22.30. Rio 2 3D: 10.15, 13.50, 16.00, 18.10, 20.20. 300 A birodalom hajnala 3D: 18.00, 22.30. A beavatott: 12.00, 16.45, 19.45. A Lego Kaland 3D: 10.00, 13.15. A mogyoró-meló 3D: 11.15. Amerika Kapitány: 11.00, 13.40, 16.20, 19.00, 21.45. Házasokk!: 10.00, 13.45, 17.45, 22.00. Isten fia: 12.00, 17.15. Mr. Peabody és Sherman kalandjai 3D: 10.30, 14.30. Mr. Peabody..:12.30. Működik a kémia: 14.45. Need for Speed 3D: 15.15, 20.00, 22.30. Noé 3D: 11.30, 17.00, 19.45, 22.15. Noé: 14.15. Non-stop: 14.45, 20.00, 22.15. Pofázunk és végünk: 16.30, 20.30, 22.30. Rio 2: 11.40. Százkarátos szerelem: 11.45, 15.45, 19.45.

Barátság mozi: Názáreti Mária: 18.00.

Dunaújváros, Dózsa Mozicentrum: Amerika Kapitány: A tél katonája: 18.00. Rio 2: 14.00, 16.00. Transzcendens: 20.15.

Buli és koncert

Székesfehérvár - A Rodeo zenekar zsinór nélküli és ingyenes koncertjét élvezheti a közönség ma 20 órától, a megyei művelődési központ büféjében.

A remek, darkos movie muzsikát nyomó Psycho Mutants, továbbá a The Trousers vendégszerepel a Petőfi Kultúrtérben ma este, 22 órától.

A 8-as műhelyben ma este az Irie maffiás Busa Pista és zenészbarátai (Raktárkrú, Dupla krú), utánuk drum and bass afterparty.

Dunaújváros – A hosszított hétvégére való tekintettel három napon tolják majd a bulit a Klub Karmában. A menetrend: pénteken jön Mateo és Spirit a házigazda Palmer felügyeletével. A szombat már a Magnetic és Foolsen párosé, míg a vasárnapi húsvéti diszkórobbanást már Cortez és Soundboy celebrálja a mulatozó közönség legnagyobb örömére.

 

ÁPRILIS 17.

Húsvétváró foglalkozások

Székesfehérvár – Több művelődési házban is segítenek a gyerekeknek és a felnőtteknek a húsvéti készülődésben.

Április 17-én, csütörtökön, 10-től 12 óráig hagyományőrző húsvéti készülődésre várják az érdeklődőket A Szabadművelődés Házában. Természetes anyagokkal lehet tojást festeni, különféle díszítési technikák alkalmazásával, és ki-ki megtanulhatja, miként készül a tavaszi ajtódísz.

A Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületében szintén április 17-én várják az érdeklődőket: 16 órától húsvétváró családi foglalkozást rendeznek.

A Kisfaludi Közösségi Házban ugyancsak április 17-én, 17 órakor húsvéti készülődésre várják a gyerekeket, akik húsvéti asztaldíszt és képeslapot készíthetnek, tojást festhetnek.

A Mits Jazz Band koncertje

Székesfehérvár – Aprilis 17-én20 órakor a Mits Jazz Band koncertezik A Szabadművelődés Házában, a sztárvendég: Alapi István.

Móser Zoltán fotókiállítása

Székesfehérvár – Arcok, folytatások címmel rendeznek kiállítást Móser Zoltán fotóművész képeiből a Szent István Művelődési Házban, a Szent Korona Galériában. A tárlatot április 17-én, 17 órakor Somogyi Győző Kossuth-díjas grafikus- és festőművész nyitja meg. Közreműködik Vakler Anna népdalénekes, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, hegedűn Fóris Zsófia. Dsida Jenő Nagycsütörtök című versét elmondja Klemencsics Antal.

Kolpert úr – premier lesz csütörtökön

Dunaújváros – Április 17-én csütörtökön újabb premierrel szolgál a Bartók színház, ekkor a társulat saját előadásában a Kolpert úr című darabot játsszák.

A stúdióteremben 19 órakor kezdődő darab a hivatalos megfogalmazás miatt társasjáték vérrel egy részletben. A darabot éppen ezért tizenhat éves kortól ajánlják.A Fige Attila rendezte darab fő motívuma: mi történik az emberrel, ha már úgy érzi, nem történhet vele semmi? Ha a külvilág szerint irigylésre méltó körülmények között éli nagyvárosi életét, s önmaga számára mégis üresnek látszik a világ? Ha ingerküszöbét már régen nem tudja átlépni a mindenfelől rázúduló figyelemfelkeltő információáradat? Marad a játék, a kérdés csak az, hogy hol van a határ? Ezekre a kérdésekre választ kapunk az előadáson. Szereplők: Csadi Zoltán, Tőkés Nikoletta, Lapis Erika, Kiss Attila, Gasparik Gábor.

Pentele klub: a limesről

Dunaújváros – A Pentele klubban április 17-én 15 órától a városon átvezetni tervezett, az ókori római limes nyomvonalát követő turisztikai emlékútvonalról, a hozzá kapcsolható tájjellegű és műemléki érdekességekről hallgathatnak előadást az érdeklődők.

Versdélután a nyugdíjasoknál

Dunaújváros – A városi pedagógusok nyugdíjas klubja verses délutánt rendez április 17-én, 15 órai kezdettel a Munkásművelődési Központ 103-as termében. Itt két klubtag: Csontos István és Marosi László verseiből olvasnak fel összeállítást a klubtagok segítségével. Érdekesség: mindkét alkotó matematika-fizika szakos tanár volt aktív éveiben, és életművük nagyobb részét nyugdíjasként alkották.

Kiállítás

Polgárdi, 10 óra: A Mini Galéria sorozatában Kleer Ivett grafikái láthatók a városi könyvtárban.

Irodalmi est

Sárszentmihály, 17 óra: Irodalmi est Balajthy Ferenc költővel a közösségi házban.

 

ÁPRILIS 16.

Polaroidok az esten

Székesfehérvár – Simon Márton Polaroidok című kötetének zenés, két részes felolvasása Gyarmati Gábor ba sszusgitáros és Táborszky Bence trombitás segítségével – az elejétől a végéig. Ezt kínálja estjén a József Attila kör április 16-án, 18 órakor az Új Magyar Képtárban, az Örülök, hogy itt szólhat sorozat részeként. Az 1984-ben született Simon Márton új verseskötete a nagyvárosi szorongás szótára. Szélesvásznú történeteket mesél el néhány szóban vagy egy-egy mondatban, a félig kihunyt fényreklámok tömörségével. Baltával és körömollóval esik neki a nyelvnek, mintha mindig azt az egyetlen elrugaszkodási pontot keresné, ahol költészet és valóság egymásba zuhan. De miután megtalálta megmutatta nekünk, hátralép, és csak annyit mond: „Uram, íme, a szakadék, amit rendelt.”

Játszóházban alkothatnak

Csákvár – Húsvéti játszóházba invitálják a gyerekeket ma, 13.30-tól. A könyvtári foglalkozáson húsvéti díszeket lehet készíteni – kemény tojást, rossz nejlonharisnyát és leveleket vigyenek magukkal a résztvevők!

A városi mozik mai műsora

Székesfehérvár, Cinema City: Amerika Kapitány: A tél katonája 3D: 15.00, 17.40, 20.20. Rio 2 3D: 15.20, 17.30, 19.40. 3 nap a halálig: 14.30. 300 A birodalom hajnala 3D: 20.30. A beavatott: 16.45, 19.30. A Grand Budapest Hotel: 18.15. A Lego Kaland 3D: 15.00. A mogyoró-meló 3D: 13.00. Amerika Kapitány: A tél katonája: 13.40, 19.00. Házasokk!: 13.30, 18.00. Isten fia: 14.45, 17.30, 20.15. Mr. Peabody és Sherman kalandjai 3D: 14.30, 16.30. Működik a kémia: 14.00, 18.30. Need for Speed 3D: 17.15, 20.00. Noé 3D: 17.00. Noé: 14.20, 19.40. Non-stop: 15.45, 20.00. Pofázunk és végünk: 16.00, 20.30. Rio 2: 13.10.

Dunaújváros, Dózsa Mozicentrum: Amerika Kapitány: 18.00, 20.15, 22.30. Rio 2: 12.00, 14.00, 16.00. Félelem nélkül: II. János Pál: 17.00.

ÁPRILIS 15.

Passió előadás lesz

Dunaújváros – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem hallgatói a nagyhéten, passiókörútjuk keretében április 15-én kedden, 15 órától Dunaújvárosban is előadják Jézus szenvedéstörténetét. Az evangélikus templomba belépő nincs, a szervezők ajánlják, hogy minél többen látogassanak el erre az értékes előadásra.

A városi mozik mai műsora

Székesfehérvár, Cinema City: Amerika Kapitány: A tél katonája 3D: 15.00, 17.40, 20.20. Rio 2 3D: 15.20, 17.30, 19.40. 3 nap a halálig: 14.30. 300 A birodalom hajnala 3D: 20.30. A beavatott: 16.45, 19.30. A Grand Budapest Hotel: 18.15. A Lego Kaland 3D: 15.00. A mogyoró-meló 3D: 13.00. Amerika Kapitány: A tél katonája: 13.40, 16.20. Házasokk!: 13.30, 18.00. Isten fia: 14.45, 17.30, 20.15. Mr. Peabody és Sherman kalandjai 3D: 14.30, 16.30. Működik a kémia: 14.00, 18.30. Need for Speed 3D: 17.15, 20.00. Noé 3D: 17.00, 19.40. Noé: 14.20. Non-stop: 15.45, 20.00. Pofázunk és végünk: 16.00, 20.30. Rio 2: 13.10.

Barátság mozi: Plebejus herceg: 18.00. 9 hónap letöltendő: 20.00.

Dunaújváros, Dózsa Mozicentrum: Amerika Kapitány: A tél katonája: 18.00, 20.15, 22.30. Rio 2: 14.00, 16.00. Félelem nélkül: II. János Pál: 17.00.

Dunaújvárosi programok

KIÁLLÍTÁSOK

Arany János Általános Iskola: Az Óvodás rajzpályázat kiállított darabjait tekinthetik meg az érdeklődők.

Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza, Aula Galéria: Pintér Lajos kreatív alkotó fehéren-fekete SzínJáték című kiállítása látható május 4-ig.

Dózsa Mozicentrum: „Máshogy mondjuk furcsa módon” címmel kiállítás a Rudas középiskola tehetséges diákjai munkáiból, szabad fotótárlatként.

Dunaújvárosi Főiskola főépület, második emelet aulagaléria: Mezőföld Fotóklub természetfotó kiállítása látható április közepéig.

Dunaújvárosi Főiskola Campus informatikai központ: A Skicc művészeti egyesület szervezésében Vainel Gergely Gyula Hegyen legyen című tárlata látható.

Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara Kamara Galéria: Barcsay Studió tárlatát tekinthetik meg tisztelet Mészáros Editnek címmel.

Duna Ökoturisztikai Központ, Rácalmás: A helytörténeti, halászati és Afrika kiállítás az intézmény nyitva tartási idejében, keddtől péntekig 10-16-ig, szombaton 13-16-ig tekinthető meg.

Evangélikus templom: Mérnyei Emília tiszai természetfotóiból és Horinka Attila tusrajzaiból álló kiállítás látható az evangélikus templom galériájában.

Intercisa Múzeum: Állandó kiállítás – Dunaújváros története az őskortól az 1970-es évek közepéig. Időszakos kiállítás: Páhi Péter képzőművész Betevő című kiállítás. Egy féltve őrzött magángyűjtemény fegyverkiállítás. Aranyos Sándor, baracsi kézműves mester, fegyverkovács saját készítésű fegyvereiből „A munkámra igényes, magyarságomra büszke mesterember vagyok” címmel. Megtekinthető a múzeum nyitva tartási idejében, keddtől péntekig 10-16 óráig.

Kortárs Művészeti Intézet: Várnai Gyula Nap, éj, egyenlőség és Roskó Gábor A bojtosúszós hal, az élő kövület kiállítása látható.

Lorántffy középiskola Galéria: Goda Miklósné fotókiállítása tekinthető meg.

Pentelei Kovács Múzeum: nyitva a mai napon 16-18 óráig. A belépés ingyenes.

Sándor Frigyes zeneiskola folyosó galéria: Kaizler Gitta festményei tekinthetők meg.

Széchenyi gimnázium Szivacs Galéria: Untitled címmel Joó Réka és Simics Balázs közös fotókiállítása tekinthető meg ingyenesen április hónapban.

ESEMÉNYEK

Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza: 19 órakor a színházteremben Kaffka Margit: Hangyaboly – apáca történet. A Kecskeméti Katona József színhát előadása.

Munkásművelődési Központ: péntek: Duna-Folt-Műhely Foltvarró Klub 16-19 óráig a 203-as teremben. A Dunaferr Dunai Vasmű Vasas Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Bizottságának félfogadása 13-17 óráig a fszt. 011-es teremben. Dunaújvárosi Epilepsziások Egyesülete 15-18 óráig a 106-os teremben.

József Attila Könyvtár: Nyitva tartás pénteken: a felnőttkönyvtár 10-18.30 óráig. A gyermekkönyvtár 10-18-ig. Béke fiókkönyvtár: kedden zárva.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!