Halas hétvége

2018.08.09. 07:30

Halászlére fel! – Főzőversenyt tartanak szombaton Kisapostagon

Nyílt snecifogó és halászlé főző versenyt tartanak augusztus 11-én délelőtti kezdettel Kisapostagon, a Bárka vendéglő melletti Duna-parton.

Horváth László

2015-ben rendezték először a snecifogóversenyt Kisapostagon. Azóta töretlen népszerűségnek örvend a vetélkedés fiatalok és idősek közt egyaránt Fotó: Horváth László / DH

A bográcsos halétkek gasztronómiai vetélkedőjét már tizenkilencedik alkalommal rendezik. Mellette a három éve hagyománnyá váló snecifogóversenyen is kipróbálhatják halfogó tudományukat a jelentkezők – tájékoztatta lapunkat Kapuczin Lajos a Duna Sport Egyesület horgászszakosztályának elnöke.

Izgalmas verseny lesz a snecifogás

A snecifogó versenyt is elsősorban a gyerekek horgászérdeklődésének felkeltésére szervezték. Akik pedig a zsinórt is lógatnák, azok az alábbi feltételekkel indulhatnak a nemes megmérettetésen. A verseny helye a kisapostagi Bárka vendéglő, sóderos Duna-strand. A folyóvizes versenyen a helyek regisztráció szerint lesznek kijelölve, versenyzőként egybotos készség, egy horog, fenekező vagy úszós a megengedett módszer. Etetés lehetséges. A kifogott halnak a horgon kell lenni, kézzel megfogva, leakasztva, vissza kell engedni a Dunába. A versenyző mögött lévő lebonyolító ekkor jegyzi be a fogást a versenylapra. A helyezéseket a hal darabszám szerinti mennyisége dönti el.

2015-ben rendezték először a snecifogóversenyt Kisapostagon. Azóta töretlen népszerűségnek örvend
a vetélkedés fiatalok és idősek közt egyaránt Fotó: Horváth László / DH

A verseny egyórás időtartamú, 11 órakor kezdődik és 12 órakor fejeződik be. Eredményhirdetés 14 órakor. Regisztráció a versenyre 10 óráig lehetséges. A versenyre elsősorban gyerekeket, ifiket, hölgyeket várnak, de bárkit, aki snecizni szeretne. Díjazás 1, 2, 3, illetve a legfiatalabb gyerek, legügyesebb hölgy kategóriában lesz. Részvételi szándékot előre is jelezhetik a 20/9415070-es telefonszámon, vagy a Kisapostag, Panoráma u. 24-ben. A híradás végére még egy horgászinformáció: ezen a héten, augusztus 8-án, szerdán a Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetségének gyermektábora is ellátogatott a kisapostagi Duna-partra. Tavaly már jártak a gyönyörű vidéken, és nagyon jó emlékekkel tértek vissza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!