az idei nyár utolsó hónapja

2018.07.31. 16:00

Fesztiválozzunk augusztusban is! – Mutatjuk a lehetőségeket

Már eltelt két hónap a nyárból, de még korántsem kell temetni a forró, zenés estéket és átmulatott éjszakákat. A fesztiválszezon kellős közepén járunk, és egészen augusztus végéig adott a lehetőség a kikapcsolódásra. Igyekeztünk kiemelni néhány bulit a több tucatból.

Tóth Alexandra

Színes strandlabdákért megy a harc Fotó: szigetfesztival.com

Dunaújváros szerencsés fekvése több szempontból kedvez a helyieknek, hiszen két kulcsfontosságú terület is csupán karnyújtásnyira helyezkedik el tőlünk: a főváros és a Balaton. Mindkettő kulcsfontosságú szerepet játszik az itthon nyaralók életében, de kétségtelen, hogy a magyar tenger minden vakációzó szívének csücske. Ezt a koncert- és fesztiválszervezők is pontosan tudják, így több zenés összeröffenéssel is készülnek a Balaton partján.

Strandfesztivál, Zamárdi

A magunk mögött hagyott Balaton Sound után egy majd két hónapos pihenőt követően, szinte egy időben két fesztivál is robban, sorrendben azonban a Strandfesztivál az első. Zamárdi leghangosabb bulija első sorban az alternatív, a hip-hop és a techno szerelmeseinek kedvez majd, de valamennyi zenei stílusba belekóstolhatunk az ötnapos ereszdelahajam során. A fesztiválozók ráadásul annak örülhetnek, hogy a magyar könnyűzenei élet krémjéből azok a zenekarok is színpadra lépnek a strandon, akik nem járták be az összes hasonló hazai zenei fesztivált, így jó eséllyel olyan bulikon is részt vehetünk, amik eddig kimaradtak a nyarunkból. Érkezik a Hiperkarma, Kiscsillag, a Lóci Játszik, a Quimby vagy épp az Ivan & The Parazol, a külföldi sztárattrakciókat pedig talán a Thirty Seconds to Mars képviseli, de Robin Schulz, Fritz Kalkbrenner vagy Sigala is kellő mennyiségű embert tud majd megmozgatni.

Nagyszínpad a tavalyi strandfesztiválon – idén is garantált a telt ház Fotó: strandfesztival.com

A zenei programok mellett filmvetítések is színesítik a csendes órákat a kertmoziban, a Diákhitel kávézóban pedig olyan közkedvelt, nagy hatású hírességek tartanak informatív előadásokat, mint Csernus doki vagy Zacher Gábor. Idén először épül fel a Strand Kalandpark, ahol ügyességi játékokon és akadálypályákon keresztül mérettethetik meg magukat a fesztiválozók, és ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a Strandfesztivál során hirdetik ki a Petőfi Zenei Díj győztesét, a kategóriák győztesei a nulladik napon vehetik át jól megérdemelt díjaikat. Augusztus 21-25., Zamárdi, Strandfesztivál.

B my Lake, Keszthely

Akinek sikerült kipihennie a Balaton Soundot, vagy pont, hogy lemaradt róla, annak következő, és minden bizonnyal utolsó nagy nyári programja lehet a B my Lake fesztivál augusztus 22. és 25. között. Keszthely négy napon keresztül lesz a lépegetős ütemek fővárosa, az elektronikus zene valamennyi válfajának kedvelője megtalálja majd magának azt a DJ-t, akire szívesen rázhatja akár hajnalig. Ezt akár egyetlen fellépő bulija alatt is megtehetjük, hiszen Marco Caola, Maceo Plex és a Tale Of Us és Dubfire b2b Chris Liebing is háromórás szettel érkezik a Balatonhoz.

Színes strandlabdákért megy a harc
Fotó: szigetfesztival.com

Ha az éjjeli partik nagyon kivennék a fesztiválozók erejét, a napközbeni feltöltődésre szakképzett SUP-oktatók segítségével van lehetőség, de akit nem vonz a vízideszkás történet, annak jó hír, hogy a Hévízi-tó is csak egy gyalogtávra van a fesztivál helyszínétől. A szervezők még arra is gondoltak, hogy egy külön, a helyszínen megvásárolható sátor-polifoam-hálózsák szettel kedveskedjenek azoknak a fiataloknak, akik nem szeretnének teljes harci felszerelésben átutazni az országon. Igaz, a kemping helyszíne autóval és vonattal is könnyen megközelíthető.

Sziget, Budapest

Még mielőtt azt hinnénk, hogy augusztus végéig nem is lesz semmi izgalom fesztivál-ügyileg, nyugodjunk meg, idén is lesz Sziget, ráadásul már a jövő héten belecsaphatnak a lecsóba a magyar és külföldi turisták is. Közép- Európa egyik legnagyobb fesztiválja idén is a legtrendibb fellépőkkel operál, több színpadon, változatos stílusokban, ráadásul a világsztárok mellett komoly hangsúly kerül a kulturális kikapcsolódásra is. A számos színpad számtalan fellépője közül azért érdemes megemlíteni a Gorillazt, az Arctic Monkeyst, Lana Del Rey-t, Kygot, a Goo Goo Dollszt vagy a Mumford and the Sons együttest, nem is beszélve a hazai sztárokról.

A B my Lake-en nappal sem áll le a buli
Fotó: bmylake.hu

A koncerteken túl akrobaták, zsonglőrök, színi társulatok, táncosok, tűzzsonglőrök és cirkuszi mutatványosok is megmutatják tehetségük és kulturális kincsük legjavát az erre a célra kijelölt sátrakon és színpadokon. Az interaktív programokból sem lesz hiány, közös jógaóra, workshopok és filmvetítések is a szigetelők napjainak részévé válhatnak. Egy valamire való fesztiválozó számára egy szabad pillanat sem lesz a Szigeten, a szervezés olyan színes és feszes, hogy unatkozni gyakorlatilag lehetetlen. Talán ez is magyarázza azt, hogy érdemes korán kezdeni a spórolást ahhoz, hogy teljes értékű Sziget-élményt kaphassunk, hét napon keresztül, augusztus 8-15-ig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!