szponzorált tartalom

2020.06.17. 10:55

Trendi gyerekágy válogatás, a mai stílusos gyerekszobákba

A közösségi média számtalan felületén találkozhatunk gyerekszoba és gyerekágy inspirációkkal. Akik most várják gyermeküket, ők biztosan merítenek ötleteket a mai trendekből, hogy minél kényelmesebb, és harmonikusabb kuckót varázsoljanak a születendő gyermeküknek.

Miután minden erőnket beletettük a tökéletes gyerekszoba és gyerekágy kiválasztásába, megteremtettük számára a legtökéletesebb babaszobát majd jön a felismerés: az újszülött babánk a nappali szundit átalussza a saját kis birodalmában, de az éjszakákat már a szülői nagyágyban tölti. Természetesen ez nem minden esetben így történik, de a legtöbb szülő átéli ezeket a nehéz hónapokat. Érthető, a baba 9 hónapig anyukája szívverését hallja az anyaméhben, egy burokban, majd találkozik a külvilággal. Ami számára ismeretlen, picit félelmetes és közel sem ad olyan nagy biztonságérzetet, mint az anyukája hasa.

Szülők és baba egy ágyban, lehet pihentetőt aludni?

Megnyugtatásképp válaszolhatnánk igennel, de a helyzet az, hogy féltjük az apró kis fiókánkat magunk között. Nem merünk fordulni, forgolódni. A tudatalattinkba beleég az, hogy a legóvatosabb mozdulatoktól is kíméljük, nehogy felébredjen a pici. Viszont kényelmes megoldás lehet a sírás gyors orvosolására, hiszen ha a pici felsír az éjszaka kellős közepén, akkor nem kell az egész házon vagy lakáson végigrohanni.

A jó hír az, hogy előbb utóbb a gyerkőc a saját gyerekágyában fog aludni és beérik kemény munkánk gyümölcse. A fokozatos saját ágyában való alvás átszoktatására néhány tipp: először is próbálkozzunk a gyerekágy átcipelésével a szülői hálóba. Itt a megszokott szoba közege, a szülői szuszogás megnyugtatja a picit és lehet, hónapok óta először ki tudjuk magunkat pihenni Természetesen az egész éjszaka csendes lefolyása így sem garantált, ha a gyermek a gyerekágyban alszik, de erősen növeli az esélyünket az a tudat, hogy a baba a közelünkben van és fordítva. Miután megszokta a gyermekágyat a szülői szobában jöhet a következő lépés: vissza teleportáljuk a gyerekágyat az eredeti helyére, a gyerekszobába. A bébiőr nagyon hasznos kis társunk lesz a különalvás elkezdésekor és utána is.

Rácsos ágy után mi jöjjön?

Előbb utóbb az apró babából, cserfes gyerkőc cseperedik és a régi kiságya tényleg kicsi lesz. Több opció is rendelkezésünkre áll ahhoz, hogy a számára legmegfelelőbb gyerekágyat válasszuk. Eddig az egy személyes szabványméretű ágyakat vásárolták meg a szülők. Esetleg autós kialakítás, vagy baldachin az, amivel feldobták a gyermekágyak összképét.

Új trend hódit, mely rögtön lerakta névjegyét a gyerekágyak kategóriában

Először furcsán vizslattuk a földtől csak pár centire lévő gyerekágyakat, vagy teljesen földön lévő matracokat, hiszen az eddigi megszokott gyerekágyak szöges ellentéte. Kíváncsiságból tovább böngésztünk és így eljutottunk a nelzi.hu-ra, ahol rengeteg, gyönyörűséges gyerekágyakat találtunk. Házikó ágykerettel, konkrét játékház, melyet pici korától használhat és mindezt bababarát, antiallergén festékekkel kezelték le. Bíróképességük 150 kg, így nyugodtan gyermekünk mellé huppanhatunk egy közös mesenézésre vagy felolvasásra. Nem mellesleg annyira játékos figurára vették a gyerekágyak kompozícióját, hogy akár játékra is alkalmas. Továbbá kivitelezése is szemet gyönyörködtető és minden mai trendi, pasztell gyermekszobában méltó helye lehet egy ilyen kis gyermekágynak.

Címkék#reklám#agy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában