szponzorált tartalom

2020.09.22. 10:56

Személyi kölcsön: a legkönnyebben elérhető hiteltípus

Close-up Of Advisor Handshaking With A Smiling Young Couple After Deal

Fotó: Andrey Popov

Ha nem számítjuk azt, amikor rokonoktól kérünk kölcsön, a személyi kölcsön a legkönnyebben elérhető hiteltípus, és sokszor még könnyebb is, mint a környezetünk anyagi helyzetét tesztelni. A személyi kölcsönök minden kereskedelmi bank portfóliójában megtalálhatóak, és mivel Magyarországon jelenleg több, mint harminc ilyen típusú pénzintézet működik, a választék igen széles, főleg, ha azt is figyelembe vesszük, hogy egy adott bank többfélét is kínálhat.

A személyi kölcsönök egyszerűsége a minimális papírmunkában és a gyors átfutási időben rejlik. Alapesetben egy személyi kölcsönhöz csupán munkáltatói igazolás és bankszámlakivonatok szükségesek – ez utóbbiból bankja válogatja, hogy hány havi – de napjainkban, az online hiteligénylésnek köszönhetően akad olyan pénzintézet is, amely egyiket sem kéri, amennyiben az igénylő folyószámlája a banknál vezetett. Ez esetben ugyanis jól látható a számlaforgalomból mind a munkáltató, mind a jövedelem mértéke, és a fentebb említett dokumentumokra kizárólag ezek miatt van szükség.

Az online hiteligénylés másik, kifejezetten kedvező hozadéka a személyi kölcsönök elbírálásának felgyorsulása. Manapság nem ritka a 24 órán belüli folyósítás, de lehetséges olyan bankot is találni, ahol egy órán belül is a számlánkra kerülhet az igényelt összeg – amennyiben teljesítjük a bank által szabott feltételeket.

Amelyeket szintén nem nehéz megoldani: a 18. életév betöltése, a legalább 3 hónapos munkaviszony és az állandó, bejelentett, magyarországi lakhely nem kiugróan nehéz. Persze vannak egyéb kritériumok is, mint például a megfelelő jövedelmi szint, amely a legtöbbször minimálbér, de akadnak ettől eltérő esetek is, vagy a magyar állampolgárság, ami viszont ritka.

Persze az igényelt hitelösszeg sem mindegy, hiszen meg kell felelni a JTM szabályozásnak, ami szerint a jövedelem maximum fele lehet törlesztéssel terhelt. És ha már hitelösszeg: az elérhető maximum 10 millió forint, mindez pedig fedezet nélkül! Meg kell említenünk még a futamidőt is, ami többnyire 8 év maximálisan, de ennél persze kevesebb is lehet.

Amennyiben személyi kölcsönt szeretnél igényelni, a banknavigator.hu oldalon összehasonlíthatod a bankok legjobb ajánlatait, és az igénylést is elindíthatod online!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában