szponzorált tartalom

2018.08.07. 18:24

Sportmelltartó – ami még hatékonyabbá tesz

Mindannyian ismerjük a sportmelltartó fogalmát, és tudjuk, hogy ajánlott viselni. De mégis sokan ‘civil’ alsóneműben vágnak neki az edzésnek. Miért hagyjunk fel ezzel a szokással, ha mi is hajlamosak vagyunk rá?

Nemcsak a külső számít

Ha valamilyen sportot űzünk, be kell ruháznunk a felszerelésekbe. Hiszen futó hátizsák nélkül, normál táskával zötyögve nem tudunk hosszú távon futni; no és a profi futócipő helyett nem működik a benti sportcipő.

A legtöbben örömmel veszik meg a speciális felszereléseket, hiszen ez is azt mutatja, milyen sportosak. Az alsónemű azonban nem látszik, ezért nem kevesen úgy vélik, abból a hagyományos is elég jó. Emellett a megszokott, mutatós melltartóban magabiztosabbak a sportoló hölgyek, míg a speciális melltartók – természetesen – nem push-uposak, és jobban leszorítják a kebleket. Önbizalom emelés céljából épp ezért van, aki a hétköznapi változatot hordja, a jobb tartásért keresztbe tett pántokkal. A kemény használat és az izzadás ilyen esetben rövid életűvé teheti kedvenc darabunkat.

Miért érdemes beruházni a sportmelltartóba?

A legfontosabb érv a kényelem és az egészség. A nem eléggé stabil tartás, amit egy inkább esztétikus, mint funkcionális melltartó nyújt, megfelelő a mindennapokban, de nem segít edzés közben. Az erőteljes mozgások intenzív rázkódásnak teszik ki a mellszöveteket. Akik az átlagnál nagyobb méretű keblekkel rendelkeznek, sportmelltartó nélkül fájdalmasnak is találhatják, és akár abba is hagyhatják például a futást. Az izom, a szalagok megnyúlhatnak, így amikor a szépülésért, formálódásért dolgozunk, arra az időre mindenképpen válasszunk speciális melltartót. Ez a változat behatárolja és támogatja a keblek mozgását.

A vizsgálatok szerint a mellek edzés közbeni elmozdulását kb. 75 százalékkal csökkenti a sportmelltartó, míg egy normál, nem testhez illeszkedő változat kb. 35 százalékkal. És ez még nem minden, a professzionális változatok nemcsak korlátozzák a rázkódást, hanem felveszik a nedvességet, és jó a légáteresztő képességük. Sokkal higiénikusabbak, mint egy pamut modell. Továbbá nem akadályozzák a mozgást, így a sok pozitív összetevő azt eredményezi, hogy jóval hatékonyabbak leszünk edzés közben.

Milyet válasszunk?

Aki nagyobb keblekkel rendelkezik, annak a pántos változat megfelelőbb, mivel jobban eloszlatja a terhet. A külön kosaras modellek közül érdemes választani a széles kínálatból. Ennél kisebb mellméretnél a legjobb a kompressziós, hátul keresztpántos, top fazonú sportmelltartó, amely szorosan a test közelében tartja a melleket. Lényeges a kellő tartás és szorosság, ám ha szorít, nyom az adott modell, érdemes másmilyet keresni.

Végül egy trükk: ha javítani szeretnénk a ‘látványon’, a sportmelltartóba is tehetünk kivehető szivacsbetétet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában