szponzorált tartalom

2021.01.11. 00:02

Sikeres belépő a munkaerőpiacra

2021-es év megkezdésévével elindult a felsőoktatási intézmények általános felvételi eljárása is.

Fotó: Szentkuti_Tamas

Biztos karrier eléréséhez elengedhetetlen egy megfelelő szakma elsajátítása. 2020-as évtől kezdődően az egyetemekre, főiskolákra csak emelt szintű érettségi meglétével lehet sikeres felvételt nyerni. Remek kiskaput kínál a Dunaújvárosi Egyetem felsőoktatási szakképzése (FOSZK) azoknak, akiknek nincs vagy nem tervezik megszerezni az emelt szintű érettségit.

De mi is az a felsőoktatási szakképzés? Nem kell, hogy rendelkezz emelt szintű érettségivel, már 240 pont elegendő a támogatott képzésre való bekerüléshez, és 2 év után felsőoktatási szakképzettséget igazoló oklevélben részesülsz, mellyel könnyedén el tudsz helyezkedni a munkaerőpiacon.

A Dunaújvárosi Egyetem vonatkozásában abszolút siker képzésnek számít az informatikai képzésterület. Korábban számos felmérésben a legjobbak között szerepelt az intézmény informatika képzése, mely sikeres belépő lehet a munkaerőpiacra.

A FOSZK képzések tekintetében gazdaságinformatikus és mérnökinformatikus szakokra lehet majd jelentkezni emelt szintű érettségi nélkül 2021. február 15-ig a www.felvi.hu oldalon.

Az egyetemi szolgáltatások (ingyenes nyelvi felkészítők, emelt érettségi felkészítők, könyvtár) pedig ugyanúgy megilletik a FOSZK-os hallgatókat, mint az alapképzésben résztvevőket. A szak sikeres elvégzése esetén oklevelet kapnak a hallgatók és a kimenetelnél a pluszpontok mellett nem szükséges a nyelvvizsga.

A képzés alatt olyan tantárgyakba nyerhettek betekintést, mint például az adatbáziskezelés, programozás, webkezelés, vagy éppen a rendszerinformatika alapjai. A szak sikeres elvégzése után az alapképzésre való jelentkezés esetén az itt elvégzett tárgyak beszámításra kerülnek. Ezen végzettséggel pedig számos karrierlehetőség áll rendelkezésetekre, így például a rendszergazda, az informatikus és kommunikációs rendszereket kezelő technikus vagy éppen a számítógéphálózat- és rendszertechnikus.

Ne felejtsd el, hogy jelentkezni a február 15-ig tudsz! Fontos, az egyetem 2021. december 25-én tart online nyílt napot, melyről a www.uniduna.hu honlapon tudsz majd bővebben tájékozódni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában