szponzorált tartalom

2020.04.14. 10:59

Saláta és éhezés? Ugyan már!

Ha az egészséges, diétás étrend a téma, a salátákat mindig előkelő helyre sorolják. Sokan esnek abba a hibába, hogy őrült módon elkezdenek fogyókúrázni, és szinte csak natúr zöldsalátákat esznek, amitől aztán hamar besokallnak. Nem csoda: a zöldség bár egészséges, de mivel nagyon sok vizet tartalmaz, ezért önmagában nem túlságosan laktató. Így ha csak ilyesmiken élünk, garantált, hogy szinte állandóan éhesek leszünk.

Léteznek azonban olyan saláták, amelyek akár komplett főételként vagy köretként is megállják a helyüket a megszokott rizs-krumpli-tészta triumvirátus helyett. Adunk Önnek pár ínycsiklandozó tippet! Ezeket az egyszerű, ám nagyszerű salátákat a kezdők is nyugodtan elkészíthetik, ám ha szeretne biztosra menni, és inkább csak az étel elfogyasztásában leli örömét, akkor rendeljen ebédet az Interfoodtól!

Franciasaláta

Ha egy francia barátunktól érdeklődnénk, hogy ők hogyan készítik a nemzetükről elnevezett salátát, akkor valószínűleg meglepődött tekintetet kapnánk viszonzásul. Ennek az ételnek ugyanis semmi köze hozzájuk, sokkal inkább helytálló az a feltételezés, hogy egy fifikás magyar szakács volt az ötletgazda, aki okosan használta fel az éttermi maradékokat.

Épp ezért pontos recept sincs, csupán iránymutatás: a franciasalátának mindenképp tartalmaznia kell főtt kukoricát, répát és cukorborsót, a többi hozzávaló pedig opcionális: savanyú uborka, alma, esetleg főtt krumpli. Ami igazán megadja a zamatát, az a hagyományos tejfölös, majonézes, egy csepp mustárral megbolondított öntet.

Lencsesaláta

A lencséről általában a főzelék vagy a leves jut eszünkbe, holott saláta alapanyagnak is kiváló! A fő hozzávaló természetesen lehet vörös- vagy barnalencse, ám ha szeretnénk leegyszerűsíteni a folyamatot, akkor válasszunk konzerves változatot. Ezen kívül még szükségünk lesz főtt virslikarikákra, felkockázott, keményre főtt tojásra, valamint cukros-ecetes lében áztatott, apróra vágott lilahagymára. A dresszing pedig teljes egészében ugyanaz, mint amit a franciasalátához is használunk. Nagyon ízletes és egészséges étel!

Kukoricasaláta

Az állandó időhiánnyal küszködők, a kétbalkezes önjelölt szakácsok és a főzésre energiát áldozni nem kívánók igazi megmentője! Hogy miért? Mert az elkészítése annyira egyszerű és villámgyors, hogy még egy kisiskolás gyereknek sem jelentene különösebb megterhelést. Itt ugyanis semmit sem kell főzni.

A legnehezebb művelet a konzerv kukorica felbontása és levének leszűrése. Ezután tegyünk még hozzá egy kis friss újhagymát (na jó, ennek a felszeletelése azért maradjon meg inkább a felnőtteknek), szórjuk meg apróra tépkedett petrezselyem zöldjével, és borítsuk nyakon a már jól ismert majonézes, tejfölös öntettel.

Ha pedig a vegán, vegetáriánus eszmék odaadó hívei vagyunk, akkor használjunk növényi tejfölt és vegán majonézt, így a kész salátánk még távolról sem látott szenvedő állatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában